KezdőlapBelföldMost „reklámáron” megveheted Torgyán József legendás villáját

Most „reklámáron” megveheted Torgyán József legendás villáját

Az ár jelentősen csökkent, az alapterület viszont egy lakás méretével lett nagyobb. 

Egy év után ismét felkerült Torgyán József, a legendás kisgazda politikus és volt földművelésügyi miniszter egykori villája az egyik ingatlanhirdetési portálra. Torgyán még 2000-ben vásárolta az ingatlant, saját állítása szerint 50 millió forintért.

Jelentős felújításon esett át az épület, melyek után az értékét 100-120 millió forintra becsülték. Nehezen lehetne feledni azt is, hogy számos politikai botrány robbant ki az épület körül: a kisgazda politikus egyik vagyonnyilatkozatában például nem tüntette fel a villát, mint tulajdont, csak egy társasház egyhatod részét írta be.

2023-ban eladósorba került a Torgyán-villa: akkor 950 millió forintért árulták a hatszobás, 324 négyzetméteres ingatlant, amely egyébként egy 1200 négyzetméteres telken áll a főváros XII. kerületében. Ez négyzetméterenként 2,9 millió forintos árat jelentett, az épület oldalában még egy emléktábla is van Torgyán Józsefről, aki 2017-ben, 85 éves korában halt meg.

Most 699 millió forint a vételár, de a paraméterek is változtak a tavalyi hirdetéshez képest: amíg 2023 augusztusában még 324 négyzetméteresként hirdették a villát, ez valahogy 410 négyzetméterre növekedett. De nőtt a telek mérete, amelyet a tavalyi 1213 után most 1264 négyzetméteresként van hirdetve.

Ez pedig nem jelent mást, mint azt, hogy a jelenlegi tulajdonos 250 millió forintot bukna úgy, hogy az ingatlan alapterülete egy közepes lakás méretével, jó kilencven négyzetméterrel növekedett.

Indirekt/Pénzcentrum