KezdőlapCímlapAz Újpest több mint 100 év után elköltözhet a Megyeri útról

Az Újpest több mint 100 év után elköltözhet a Megyeri útról

Eldőlni látszik, hogy az Újpest nyáron beharangozott új stadionja a Tungsram Fóti úti telephelyén épül majd fel, ahol jelenleg már komoly geodéziai felmérések zajlanak. 

Az Újpest Hírmondó beszámolója szerint az Újpest FC új stadionját Garancsi István cége, a Market Zrt. építheti. A Market Zrt. nevéhez köthető többek között a Puskás Aréna, a cég komoly tapasztalattal rendelkezik nagyszabású építkezések terén, így nem meglepő, hogy az Újpest FC új stadionja is általa valósulhat meg – írja a lap. 

A Fóti úti telephely mellett szól a helyszín nagysága és megközelíthetősége is, hiszen a Rákospalota-Újpest vasútállomás és a 14-es villamos könnyen elérhetővé tenné a stadiont mind a szurkolók, mind a sportolók számára kötött pályán. A terület elég nagy ahhoz, hogy több létesítményt is elbírjon, így a stadion mellett a futsalcsarnok is helyet kaphatna. Ez a komplexum jelentős bővítést hozhatna a város sportéletébe, és további lehetőségeket kínálna nemcsak a focidrukkereknek, hanem más sportágak rajongóinak is.

Az Újpesti Hírmondó szerint azonban nem mindenki fogadja örömmel a stadionépítési terveket: Újpest lakosai között vegyes érzelmeket váltott ki az újabb stadion ötlete, többen azzal érvelnek, hogy Újpesten régóta szükség lenne egy új kórházra, vagy a már meglévő egészségügyi intézmények fejlesztésére – jegyezte meg a kerületi újság.