KezdőlapCímlapDemi Moore nem szégyellte, hogy annyit keresett, mint Bruce Willis

Demi Moore nem szégyellte, hogy annyit keresett, mint Bruce Willis

A 61 éves színésznő egykor Hollywood legjobban fizetett sztárja volt, és közel olyan jól keresett, mint volt férje.

Hollywood és a színésznők egyenlőtlen fizetése, kimeríthtetlen téma még manapság is, amikor már sokszor ugyanazt vagy még magasabb gázsit kapnak az A-kategóriás színésznők, mint férfitársaik. Demi Moore a 90-es években Hollywood egyik legjobban fizetett sztárja volt Julia Roberts mellett.

Náluk csak pár férfi, úgymint Arnold Schwarzenggerre, Sylvester Stallone vagy Demi exférje, Bruce Willis kapott többet egy-egy filmért. Akkoriban Demi Moore és Bruce Willis egy párt alkottak, ezért sokan úgy gondolták, otthon élet-halál verseny zajlik azért, hogy a most 61 éves színésznő tudja tartani a versenyt a multimilliomos férjével. 

Demi Moore a Sztriptíz című filmért 12,5 millió dollárt kapott, amit manapság is alig egy tucat színésznő, ha elkérhet filmenként Hollywoodban. Később ez a gázsi a G.I. Jane-nél 17,5 millióra is felugrott. Azonban Demi volt férje, Bruce Willis már simán 15-20 milliókat kapott, vagyis sztárgázsi ide, vagy oda, Demi hozzá képest kissé alul volt fizetve. A sajtó és a rajongók már akkor is fanyalogtak, de Demi egy The New York Times-nak adott interjújában elárulta, hogy tekint vissza a 90-es évekre.

Nos, a Sztriptízzel olyan volt, mintha a nőket, a G.I. Jane-nel meg, mintha a férfiakat árultam volna el. De szerintem az az érdekes, hogy közben én lettem a legjobban fizetett színésznő. Miért van az, hogy abban a pillanatban úgy kellett volna döntenem, hagyom rosszul érezni magam emiatt? Nem szívtam mellre! Azt hiszem, bárki, aki abban a helyzetben lett volna, hogy először kap ilyen egyenlő fizetést, valószínűleg elfogadta volna. De mivel olyan filmet készítettem, amelyben vetkőzés és meztelenség van, így rendkívül szégyelltem magam — mesélte Demi.