KezdőlapCímlapForrong az egész Közel-Kelet: Izrael megölte a Hezbollah vezérét

Forrong az egész Közel-Kelet: Izrael megölte a Hezbollah vezérét

Megölték Szájed Haszan Naszrallahot, a Hezbollah vezetőjét – erősítette meg még szombaton az Irán támogatását élvező libanoni síita mozgalom.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy előző nap egy bejrúti légicsapásban likvidálta Naszrallah sejket és a szervezet több más magasrangú parancsnokát A Hezbollah leszögezte, hogy folytatja Izrael elleni harcát „Gáza és Palesztina támogatására, valamint Libanon, illetve annak rendíthetetlen és tiszteletreméltó népe megvédelmezésére”. A szervezet nem közölte, hogy Naszrallah milyen körülmények között halt meg.

A pénteki légicsapásban egy libanoni biztonsági vezető szerint legalább 20 mély méter kráter keletkezett a déli Dahíja negyedben. Szombaton újabb légicsapások érték Dahíjét és Libanon más részeit is. A fővárosi kerület lakosai a központba vagy más negyedekbe menekültek. A Hamász palesztin iszlamista szervezet elítélte „a barbár cionista agressziót és a lakóépületek elleni célzott támadást”. Leszögezték, hogy a Hezbollah-vezető halála csak tovább szítja az Izrael elleni harcot.