KezdőlapCímlapSzívműtéten esett át a Piramis legendás dobosa

Szívműtéten esett át a Piramis legendás dobosa

Köves Miklós ma is aktív zenész, de most kényszerpihenőn van.

Pinyó, ahogy mindenki becézi, 75 esztendősen csodálatos pályafutást tudhat maga mögött. A Piramis-rajongók a mai napig a világ legjobb dobosának tartják, ám most aggódnak miatta, hiszen súlyos szívműtéten esett át. Pedig Pinyót kemény fából faragták. Soha nem panaszkodik, néhány hónappal ezelőtt a következőket is fanyar humorral mondta: – A nyugdíjam annyi, hogy képtelenség megélni belőle. 28 ezerről indultunk, és ahogy öregedtünk, feltornásztuk magunkat 53 ezerre.

Kész szerencse, hogy a két felnőtt fia odafigyel a papára. Az idősebbik már elmúlt negyven, grafikusként, művészemberként Angliában kezdett új életet, s már angol állampolgár. A kisebbik pedig, közel a negyvenhez, kamionozik. Köves Miklós számára most különösen fontos lehet a két gyermeke, merthogy élete egyik legnehezebb időszakát éli. Négyórás szívműtéten van túl, ami elkerülhetetlen volt.

– Korábban rengeteget szenvedtem a térdemmel, a vállammal, az ízületeimmel – mondta Köves Miklós. – Ilyen injekció, olyan kúra, aztán minden ment tovább. Szerencsére a színpadon mindig ki tudtam kapcsolni, s el tudtam felejteni a fájdalmat. De ez most más, most látszott meg a korom, mert a szívem jelzett, és nem először. Jártam én vizsgálatokra, de az orvosom mindig azt mondta: várjunk a beavatkozással, ameddig csak lehet! Nyáron viszont az utolsó ellenőrzésen már azt mutatták a műszerek, hogy egyre rosszabb állapotban vagyok.

Bevallom, én ebből nem éreztem semmit, de amikor a doki közölte, hogy a szívbillentyűcsere elkerülhetetlen, kicsit megijedtem. A Haller utcai klinikára kellett befeküdnöm, ott estem át néhány napja a több mint négyórás operáción. Azt mondja az orvos, minden remekül ment, komplikációk nélkül. A körülményekhez képest egész jól vagyok.

Remélem, ezzel a műtéttel kapok még legalább tíz évet a sorstól, hogy éljek és dobolhassak! Egyelőre azonban Balatonfüredre veszem az irányt, a szívszanatóriumba. Három hét a Balaton-parton jól hangzik, de ez most nem a buliról szól. Bár, ha meglátogatnak a barátaim, biztos, hogy sétálunk ott nagyokat! – mondta a legendás Piramis együttes ma is népszerű dobosa.

Indirekt/Blikk