KezdőlapCímlapKiderült, miért kapott hatodszor is infarktust Lajsz András

Kiderült, miért kapott hatodszor is infarktust Lajsz András

Annyi ereje és lélekjelenléte még volt, hogy tárcsázza a mentőket, akik azonnal a legközelebbi kórházba szállították őt.

A koktélkirály életében voltak már nagyon nehéz időszakok, ám mindegyiket igyekezett optimistán átvészelni. Felesége, Barta Zsuzsanna májusi halála azonban teljesen padlóra küldte. Talán ezért is történhetett, hogy augusztus 5-én, este 11 óra körül megint rosszul lett otthonában. Annyi ereje és lélekjelenléte még volt, hogy tárcsázza a mentőket, akik azonnal a legközelebbi kórházba szállították őt. Az orvosok megállapították: szívinfarktust kapott, immáron a hatodikat.

Mit mondjak, nagyon rosszul vagyok. Annyira Zsuzsi után akartam menni, hogy kaptam még egy infarktust. Műteni szerencsére nem kellett, de kaptam egy katétert. Hazaengedtek az orvosok, de arra figyelmeztettek, hogy a következő ilyennél már nem úszhatom meg a nyitott szívműtétet. Beutaltak a balatonfüredi szívkórházba egy háromhetes rehabilitációra, elméletileg ezen a héten kellett volna befeküdnöm, de most dolgozom, szóval ezt elhalasztottam” – mesélte korábban.

Azóta az is bizonyossá vált, hogy a szomorú időszakot átélő mixer szívproblémái semmiképp sem maradhatnak kezeletlenül. Lajsz András orvosi utasításra hamarosan Balatonfüred felé veszi az irányt, hogy megkezdje háromhetes kezelését, rehabilitációját a Balatonfüredi Állami Szívkórházban.

Október tizenharmadikán vonulok be. Összepakolom a kis bőröndömet és rehabilitációra megyek három hétre. Megpróbálok vigyázni magamra. Remélhetőleg októberben még szép lesz az idő a Balaton partján, de nem is ez a fontos. A leglényegesebb, hogy semmiképp sem fogom meggondolni magam – mesélte a Borsnak Lajsz András, aki a nehézségek ellenére újra dolgozik.