KezdőlapCímlapEgyszerre 70 gyerek lett rosszul az iskolai ebédtől

Egyszerre 70 gyerek lett rosszul az iskolai ebédtől

Az ételmérgezés jelei az iskolai ebéd után jelentkeztek, amikor a diákok a román kormány által biztosított Meleg ebéd program keretében húsos tésztát fogyasztottak.

Romániában hetven gyermek és két felnőtt szorult orvosi ellátásra csütörtökön Mehedinti megyében, az iskolában kapott ebédtől lehettek rosszul. Az iskoláskorú gyerekek a dél-romániai megye négy településéről – Almajel, Oprisor, Salcia és Stircoviata – hívták az 112-es segélyhívó számot és ételmérgezéses tünetekre panaszkodtak – közölte az ATV.

A hatóságok 13 mentőt küldtek a helyszínre, és a környékbeli megyék katasztrófavédelmi felügyelőségeit is bevonták a mentési munkálatokba – számolt be az Agerpres hírügynökség.

A román közszolgálati rádió szerint az ételmérgezés jelei az iskolai ebéd után jelentkeztek, amikor a diákok a román kormány által biztosított Meleg ebéd program keretében húsos tésztát fogyasztottak.

A Digi24 híradása szerint késő délutánra a rosszullétek száma már megközelítette a százat. A gyermekek mindannyian az iskolából hazaérkezve érezték magukat rosszul.