KezdőlapCímlapKiderült: ide szeretnek a legjobban utazni a magyarok

Kiderült: ide szeretnek a legjobban utazni a magyarok

Szeptember közepéig már több magyar fordult meg idén Horvátországban, mint tavaly egész évben.

Amíg tavaly 728 ezer magyar látogatott el az országba, akik összesen 3,6 millió vendégéjszakát töltöttek ott el, a friss 2024-es adatok már 736 ezer magyar turistát és 3,7 millió vendégéjszakát mutatnak. Időarányosan (az év első nyolc hónapjára vetítve) ez 10 százalékos növekedést jelent, ami jóval meghaladja az átlagot, ami 4 százalékos bővülést mutat az előző év hasonló időszakához képest. A magyarok növekvő lelkesedését az is mutatja, hogy a fenti adatok 22 százalékkal haladják meg a Covid előtti utolsó évben, 2019-ben regisztrált adatokat is – írja a Hvg.

A legnépszerűbb a magyarok körében a Kvarner régió, ahol már tavaly több mint egymillióan jártak, a második legkeresettebb régió az Isztria, ott 12%-kal emelkedett a vendégéjszakák száma, ezen belül pedig Porec volt a nagy kedvenc, itt 20%-kal több vendégéjszakát töltöttek a magyar turisták.

A magyarok 26%-a utazási irodákon keresztül látogatott el Horvátországba, míg 74%-a egyénileg szervezte meg nyaralását. A legnagyobb emelkedést az első negyedévben érte el a magyarok száma, vagyis egyre többen már a nyári főszezonon kívül látogatnak Horvátországba.

Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezető szerint mind az euró bevezetése, mind Horvátország csatlakozása a schengeni övezethez hozzájárul ahhoz, hogy egyre több turista választja az országot.