KezdőlapBelföldBrutális kínzás a magyar börtönben: vizeletet itattak, csótányt etettek egy elítélt pedofillal

Brutális kínzás a magyar börtönben: vizeletet itattak, csótányt etettek egy elítélt pedofillal

B. Ferenc titkolta a bűncselekményt, ami miatt börtönbe került, de cellatársai valahonnan megtudták, miért van a rácsok mögött.

2021. szeptemberében súlyos bántalmazás történt a pálhalmai börtön egyik zárkájában, ahol cellatársai kínozták B. Ferencet, akit kiskorú elleni szexuális erőszak miatt tartottak fogva – derül ki a Telex által megszerzett vádiratból.

B. Ferenc titkolta a bűncselekményt, ami miatt börtönbe került, de cellatársai valahonnan megtudták, miért van a rácsok mögött. Az incidenst K. János, egy súlyos testi sértésért elítélt rab kezdte, aki először fenyegette, majd brutálisan mellkason ütötte B. Ferencet, aki az ütéstől összeesett. A bántalmazáshoz három másik rab is csatlakozott, akik folyamatosan ütötték és rugdosták a férfit.

A kínzások itt nem értek véget: B. Ferencet arra kényszerítették, hogy a vécében térdeljen, majd egyik cellatársa a csajkájába vizelt, és arra utasította, hogy igya meg a vizeletet. Az elítéltek ezután a férfi ételét a vécébe öntötték, és arra kényszerítették, hogy onnan egye meg. A tortúra során még ágyi poloskákat és csótányokat is lenyelettek vele.

A bántalmazás következtében B. Ferenc életveszélyes sérüléseket szenvedett, amit csak a gyors orvosi beavatkozás mentett meg. A támadók megfenyegették a többi rabot, hogy ne szóljanak semmit, és eleinte mindenki tagadta a történteket, de később a vizsgálatok során vallomást tettek.

Az ügyben jelenleg is folyamatban van a bírósági eljárás, ahol K. Jánost és társait életveszélyt okozó testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével és kényszerítéssel vádolják.