KezdőlapCímlapIsmét kórházba került Ónodi Henrietta

Ismét kórházba került Ónodi Henrietta

A korábbi olimpiai bajnokról nemrég derült ki, hogy még márciusban infarktust kapott, leállt a szíve, újra kellett éleszteni.

Az olimpiai bajnok tornásznő, az Egyesült Államokban élő Ónodi Henrietta márciusban szívinfarktust kapott, s a költséges gyógykezelésére gyűjtésbe kezdtek. Az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet szerző Ónodi részére létrehoztak egy adományszámlát is a gofundme.com oldalon. Célösszegként félmillió dollárt (180 millió forintot) jelöltek meg. Az Egyesült Államokban mindenféle egészségügyi szolgáltatás drága, s napi kétezer dollárba (720 ezer Ft), azaz heti ötmillió forintba kerül Ónodi kezelése.

Az olimpiai bajnok tornásznőről pár nappal ezelőtt rossz hírek érkeztek: újra kórházi ellátásra szorul, miután a tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel. A testvére, Barbara a gyűjtés oldalán augusztus 10-én írt arról, hogy Henriettánál komplikációk léptek fel, emiatt sürgősségi ellátásra szorult. A fájdalmai enyhültek, de az étvágya javult és a gyógyszereit is rendesen szedi – vette észre a Life.

Az említett kezelésre eddig csupán 35172 dollár gyűlt össze. A helyzetet nehezíti, hogy a válás után Henrietta egyedül maradt, s még csak legidősebb gyermeke nagykorú, az amerikai szabályozás miatt ő számít közvetlen családtagnak, emiatt a jelenlegi információk szerint csak ő dönthet az édesanyja és annak betegségét illetően.

A családra hatalmas teherként nehezedik Henrietta betegsége, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy segítséget kérjenek. Henrietta testvére, Barbara azzal zárta a posztját, hogy mindenkinek megköszönte az eddigi segítséget: „Mindenkit arra kérek, imádkozzon Henriettáért!”