KezdőlapCímlapPárizs 2024: Gulyás Michelle aranyával zárult a magyar szereplés

Párizs 2024: Gulyás Michelle aranyával zárult a magyar szereplés

Színpompás záróünnepséggel befejeződött a XXXIII. nyári ötkarikás játékok, a magyar zászlót ezúttal Csipes Tamara és Milák Kristóf vitte.      

Gulyás Michelle parádés teljesítményt nyújtva aranyérmet nyert, Guzi Blanka pedig a kombinált számban jelentősen előrelépve negyedik lett a párizsi olimpia öttusaversenyén, a magyarok ezzel az éremmel zárták az ötkarikás játékokat. Gulyás Michelle Vörös Zsuzsanna 2004-es athéni győzelme után nyert Magyarországnak aranyat öttusában, egyben a sportág tizedik ötkarikás diadalát aratta.

A zárónapon lehetett volna még plusz két bronzérem is, ám a férfi vízilabda-válogatott és a szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjában Muszukajev Iszmail is elveszítette a helyosztót. A pólósok ötméteresekkel kaptak ki az Egyesült Államok csapatától, és lettek negyedikek, míg Muszukajev óriási csata végén 13-12-re maradt alul az albán Ismail Dudaevvel szemben, és végzett ötödikként.

Párizs, 2024. augusztus 11. Milák Kristóf kétszeres olimpiai bajnok úszó (j) hozza a magyar zászlót, mellette Csipes Tamara kétszeres olimpiai bajnok kajakozó (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia záróünnepségén a Stade de France-ban 2024. augusztus 11-én. A két versenyzõ összesen öt érmet szerzett a francia fõvárosban, így õk számítanak a magyar küldöttség legeredményesebb sportolóinak. MTI/Czeglédi Zsolt

A párizsi olimpia két legeredményesebb magyar sportolója, a kajakos Csipes Tamara és az úszó Milák Kristóf vitte a magyar zászlót a párizsi olimpia záróünnepségén. Milák Kristóf úszó (1 arany- és 1 ezüstérem) és Csipes Tamara kajakozó (2 ezüst és 1 bronz) nyert, így büszkén képviselték hazánkat a záróceremónián, a Stade de France stadionban.

A párizsi olimpia éremtáblázatán az Egyesült Államok zárt az élen 40 arannyal, 44 ezüsttel és 42 bronzzal, a magyar csapat 19 dobogós helyezéssel, 6-7-6-os mérleggel a 14. lett.