KezdőlapCímlapColin Farrell fia súlyos beteg

Colin Farrell fia súlyos beteg

Farrellnek az exbarátnőjétől, Kim Bordenave modelltől született a fia, aki már elmúlt húsz éves és ritka neurogenetikai betegségben szenved.

Colin Farell 20 éves fia, James egy ritka neurogenetikai rendellenesség, az Angelman-szindróma miatt beszédképtelen és gondozásra szorul – írta meg a Nuus a színész People magazinnak adott interjúja alapján.

Mint mondta, szembesült vele, milyen nehéz a megfelelő gondoskodást nyújtani egy ilyen beteg gyermeknek, és ezért szeretne egy olyan alapítványt létrehozni, amely támogatja a felnőtt, értelmi fogyatékos gyermeket nevelő családoknak. Amikor ugyanis ezek a gyerekek elérik a nagykorúságot, megszűnnek azok a korábbi támogatások, amiket a társadalom biztosít számukra. Ilyenkor marad egy fiatal felnőtt, akinek be kellene illeszkednie a modern társadalomba, de segítség nélkül gyakran lemarad – fogalmazott a színész.

James az exbarátnőjétől, Kim Bordenave modelltől született. Farell eddig a magánéletét megtartotta magának, de a fia problémája arra ösztönözte, hogy szót emeljen és cselekedjen a hasonló sorsú emberek érdekében. Az alapítványán keresztül hozzá akar járulni a hasonló helyzetben levő családok érdekképviseletéhez, az érintett fiatalok oktatásához és innovatív programokkal szeretné segíteni őket. Úgy véli, ha a fia tudna kommunikálni, maximálisan egyetértene ezzel.