KezdőlapBűnügyKutyákat erőszakolt az ismert krokodilszakértő

Kutyákat erőszakolt az ismert krokodilszakértő

A férfit tetteiért 10 év börtönre ítélte az ausztrál bíróság.

Az ismert brit krokodilszakértőt 10 év és öt hónap börtönre ítéltek Ausztráliában kutyák kínzása és megerőszakolása miatt. Adam Britton vezető zoológust, aki a BBC és a National Geographic produkcióin is dolgozott, 56 vádpontban találták bűnösnek, így 10 év és öt hónap börtönre ítélte őt az ausztrál bíróság, amely eltiltotta őt az emlősállatok tartásától is. Az 53 éves férfi halálukig kínozta az állatokat, majd az esetekről készült videókat álnéven megosztotta az interneten – írja a BBC.

A bántalmazásai éveken keresztül észrevétlenek maradtak, mígnem le nem buktatta őt az egyik videó, amelyen nyolc kutyát kínzott meg. Bár a videókon Britton mindig igyekezett elkerülni, hogy felismerhető legyen a tartózkodási helye, az ominózus felvételen egy háttérben látszódó Darwin város feliratú kutyapórázt lehetett látni.

A férfit 2022 áprilisában tartóztatták le, miután házkutatást tartottak darwini házában, ahol gyermekek bántalmazását tartalmazó anyagokat is találtak. Britton tetteinek nagy része annyira durva volt, hogy a tárgyaláson a bíró időnként a tárgyalóterem elhagyását kérte a jelenlevőktől. „Az ön romlottsága túlmutat minden emberi felfogáson” – mondta Michael Grant főbíró Brittonnak.

A férfi ügyvédje azzal érvelt, hogy a bűncselekményeket egy olyan ritka rendellenesség okozta, amely nyomán intenzív, atipikus szexuális érdeklődés alakult ki. A bírósági dokumentumok szerint Britton szadisztikus szexuális érdeklődést mutat az állatok iránt. A titkos online chatszobákban folytatott beszélgetései során elmesélte, 13 éves korában hogyan kezdett el lovakat molesztálni.

A bírósági iratok szerint legalább 42 kutyát kínzott meg, közülük 39-et megölt, de az akták csak a letartóztatása előtti 18 hónapban elkövetett bűncselekményeket részletezik, és még így is több mint 90 oldalt tesznek ki. A kutyák maradványait krokodilokkal etette meg, amelyekből nyolc is volt darwini ingatlanján.

Indirekt/444