KezdőlapBelföldNyaralók figyelmébe: így találod meg, hol van nyitva ügyeletes patika a Balatonnál...

Nyaralók figyelmébe: így találod meg, hol van nyitva ügyeletes patika a Balatonnál a nyáron

Mivel az ügyeletes gyógyszertárak listája folyamatosan változik, fontos tudni, honnan lehet megbízható információt találni a nyitvatartásukról.

A nyár második felében is rengetegen utaznak majd a Balatonhoz, illetve más kedvelt belföldi üdülőhelyekre. Amikor elutazunk egy számunkra ismeretlen helyre, érdemes előztesen tájékozódni, merre van nyitva ott bolt, patika, hol van a legközelebbi ügyelet. A tájékozódás nem kerül semmibe, ha viszont valamire nagy szükségünk lenne, akkor jól jöhetnek az előzetesen összegyűjtött információk.

A legmegbízhatóbb forrás az NNGYK (korábban NNK és külön OGYÉI) gyógyszertár-nyilvántartása. A gyógyszertárkereső mindig az aktuális információkat tartalmazza, míg az interneten, cikkekben, térképeken, közösségi médiában gyakran elavultak az információk. Vagy megváltozott a nyitvatatás, vagy esetleg meg is szűnt az a hely, amelyet keresünk

Az OGYÉI arra figyelmeztet, hogy figyelembe kell venni, hogy az ügyeletes gyógyszertár az ügyeleti szolgálat alatt a gyógyszerek és egyéb gyógyászati termékek kiadásáért ügyeleti díjat számít fel. Ugyanakkor abban az esetben mentesül a beteg az ügyeleti díj fizetése alól, ha olyan orvosi vényt vált be, amelyet az orvos az ügyeleti/készenléti szolgálat megkezdésének napján, illetve annak időtartama alatt állított ki, és ezen a sürgősségre utaló („cito”, „statim” vagy „periculum in mora”) jelzést tüntette fel.