KezdőlapÉletmódA járvány divatja– szájmaszk, ami életet ment és még jól is néz...

A járvány divatja– szájmaszk, ami életet ment és még jól is néz ki

A szájmaszk egyértelműen a 2020-as évi trendek meghatározó darabja. Tervezők, modellek készítenek vagy készíttetnek újabb és újabb darabokat, ezekből gyűjtöttünk most össze néhányat.

Kezdjük a világmárkákkal. A piaci rést meglátva természetes, hogy a legnagyobb divatcégek is azonnal megkezdték a díszdobozos maszkok gyártását. Rendelhető Luis Vutton, Gucci és szinte minden nagy márka logójával ellátott maszk, igaz sokuk nem csak designer darabokat készít, hanem kapacitásuk egy részét befogták a tömegtermelésbe és orvosi maszkokat is készítenek.

A hazai divattervezők többsége is ráállt a divatos maszkok gyártására. Mivel most az egyéb termékek nem annyira kelendőek, a túlélésük is múlhat a maszkok forgalmától.

„Nem nyerészkedni akarunk és design maszkokat készíteni, egész egyszerűen a jelenlegi helyzetre reagáltunk a mi tárházunkkal” –  nyilatkozta Tomcsányi Dóri tervező, aki elmondta azt is, hogy felelősséget érez munkatársaiért, és arra törekszik, hogy túléljék ezeket az ijesztő időket. Egyébként a maszkokból származó bevételük 10 százalékát egy alapítványnak ajánlotta fel, akik orvosi maszkokat gyártanak, így ezzel segíti közvetve az egészségügyi ellátást.

View this post on Instagram

Unfortunately we had to close down our shop last week and we stopped giving out free masks for our brick and mortar shop costumers, but due to the high interest in our masks, we made them available online! Read everything you need to know about these products: https://tomcsanyi.eu/collections/mask When the COVID-19 viral disease has swept into our lives we stopped producing dresses in our Budapest atelier, but we started sewing masks from our leftover, natural fabrics. As a small independent fashion brand we are responsible for each other, trying to use our forces to survive these scary times. After every sales we are donating 10% to a foundation who are able to produce medical masks for health care. Take care, stay home! When you go public, cover your mouth and nose! Please note, due to expensive international shipping we are only selling these masks in a pack of 3 pieces, 27% VAT and free shipping is included. WARNING: This is NOT a medical aid! This mask does NOT protect against the airborne infections! Please wash it and iron it after every use! When gets humid from breathing, please safely remove it, clean it and put on a fresh one! 4 layers of textile, 1 layer of non woven filter. All of our products are handmade therefore slight variations are expected making each mask one of a kind and unique, please do not consider them defective! Handmade in EU , 100% cupro , high elastic rubber ear fastening Comes free with every TOMCSANYI dress purchase. _ FIGYELMEZTETÉS: Ez NEM egy orvosi segédeszköz! Önmagában NEM alkalmas a cseppfertőzések elleni védelemben! Kérjük mosd és vasald minden hordás után, ha a maszk a lehelettől átnedvesedik, vegyél fel egy tisztát és a használtat pedig óvatosan vedd le és sterilizáld! További kérdésekkel keress minket itt: [email protected] photographed by @albertalianna

A post shared by TOMCSANYI (@tomcsanyi_budapest) on

A Nubu designer csapata a „Felelősek vagyunk egymásért!” jelmondatával hívja fel a figyelmet, hogy egy egyszerű maszk viselése szimbóluma annak, hogy felelősek vagyunk egymásért. A csapat négyféle maszkot dobott a piacra. A 2 rétegű maszkok poliészterből és pamutból készülnek, elasztikus gumipánttal. A NUBU termékei és Designer Arcmaszkjainak bevételeit kórházak, helyi önkormányzatok és egyéb rászoruló szervezetek támogatására fordítja.

A Solymos Bőr kézzel varrt, bőr maszkjai kissé extrémebb vonalat képviselnek. Cserélhető szűrőbetéttel rendelkeznek, és plusz jó tulajdonsága, hogy tarkón és fül mögött is lehet hordani.

marhabőrbőlcserélhető szűrőfülön tarkón egyaránt használható

Közzétette: SOLYMOS BŐR – 2020. április 8., szerda

És végül a talán legextrémebb maszk Lady Frankenstein műhelyéből. A német divattervező egy sokkoló Alien-maszkot készített, igaz limitált példányszámban: e képen látható darab az egyetlen ilyen védőmaszk.

DIE ALIEN-MASKE (Teil 3, die Vollendung)So, nachdem ich nun die Farbe aufgebracht habe ist die Maske Vollendet, ich…

Közzétette: Lady Frankenstein – 2020. április 3., péntek

Indirekt/nullahategy