KezdőlapBelföldDráma az Operaházban: Rost Andrea is távozik

Dráma az Operaházban: Rost Andrea is távozik

Az operaénekesnő nem írta alá a 2023/24-es szezonra a szerződését, és távozott az intézményből.

Az Operaházban egyre gyorsulnak az események, miután az első karmesternek, Kesselyák Gergelynek távoznia kellett Ókovács Szilveszter miatt. Kesselyáknak – akit egyébként Ókovács legesélyesebb kihívójának tartottak a főigazgatói címért -, a Magyar Állami Operaházban azonnali hatállyal felmondták a szerződését.

A karmester elküldésére Rost Andrea operaénekesnő egy nappal a történtek után bejelentette: nem írta alá a 2023/24-es színházi szezonra az új szerződését, és távozott az Operaházból. A hivatalos Facebook-oldalán azt is elmondta, mi ennek az oka:

„Tisztelettel tájékoztatom az opera szerető közönséget, hogy a Magyar Állami Operaház 2023/24 – es színházi szezonra ajánlott szerződését nem írom alá, mely döntésemről a mai napon Ókovács Szilveszter főigazgató urat írásban tájékoztattam. Már nyáron – a főszereplésemmel meghirdetett – A varázsfuvola előadásokon sem lépek színpadra” – kezdte a közösségi oldalán kifejteni.

„Némi mérlegelés után fájó szívvel hoztam meg ezt a számomra oly nehéz döntést. Nem vonulok vissza! A közönség nyáron vidéki fesztiválokon találkozhat velem. A VeszprémFest keretében számos produkcióban láthatnak, és szeretettel hívom Önöket a Győri Filharmonikusokkal tartandó áriaestemre a Fertőrákosi Barlangszínházba” – fűzte hozzá Andrea, végül pedig szóba hozta, mit tervez a jövőben:

„A közeljövőben nyugodt, támogató közegben szeretnék értékes művészeti projekteket teremteni, minden ilyen színházi- és koncert felkérésnek örömmel teszek majd eleget. Emellett alapítványommal kívánok kiemelten foglalkozni, melynek célja – többek között – a fiatal pályakezdő művészek támogatása” – áll a posztjában.

Indirekt/Blikk