KezdőlapBelföldZápor és zivatar miatt adtak ki riasztást az ország felére

Zápor és zivatar miatt adtak ki riasztást az ország felére

Napos és kellemesen meleg, ugyanakkor csapadékos időjárás várható a hosszú hétvége hátralévő napjain, figyelmeztetést adtak ki több megyére.

A mai időjárás Budapesten először napsütéses lesz, de a déli óráktól egyre gomolyosabbá válhat a felhőzet, majd zápor, esetleg zivatar is lehet. Az északias szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 19-20fok körül alakul, estére 11-12 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén a nap első felében inkább a Dunántúlon lesz felhős az ég, kora délelőttig gyenge záporeső is lehet. Délután azonban többfelé gomolyfelhős lesz az ég, a Dunától keletre pedig erőteljesebben megvastagszik a felhőzet, ott a déli óráktól záporok, zivatarok is lehetnek. Az északi szél egyre nagyobb területen megélénkül, a Dunántúlon, a Zemplén és a Nyírség térségében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18-22 fok között alakul, késő este 6-12 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn általában sok napsütés lesz gomolyfelhőkkel az égen. Délnyugat felől egy fátyolfelhőzet húzódik az ország fölé. Az északkeleti, keleti szél időnként megélénkül. Délután 19-23 fok lesz a jellemző – írja a met.hu.