KezdőlapBelföldCsak négy ország kapott Kínától koronavírus gyógyszert – Magyarországra 400 ezer darabot...

Csak négy ország kapott Kínától koronavírus gyógyszert – Magyarországra 400 ezer darabot küldtek

Csupán négy ország kapott abból a koronavírus elleni gyógyszerből, amit kínai orvosok fejlesztettek a koronavírus ellen. A szállítmány ma érkezett Budapestre.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a repülőgépek több más orvosi felszerelés, és a védekezésben használatos eszköz mellett 400 ezer darabot hoztak abból a gyógyszerből, amelyet Kínában teszteltek, fejlesztettek, és az alkalmazása a nemzetközi kutatások szerint ígéretes lehet a koronavírusos betegek kezelésénél – írta az MTI.

A képeken:- mintegy 4 millió maszk,- több mint 400 ezer védőruházat,- 100 ezer védőszemüveg,- 30 ezer pár kesztyű,- több mint 6 ezer arcvédő plexi.

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. április 4., szombat

Kína mindössze négy országnak adott ebből a gyógyszerből, ezek közül Magyarország az egyik – hangsúlyozta a tárcavezető, hozzátéve, a szombaton érkezett védőeszközök tízezer beteg ellátásához elegendők.

A mai napon összesen hat repülő érkezik Ferihegyre, orvosi eszközökkel és védőfelszerelésekkel: 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a hivatalos Facebook-oldalán.