KezdőlapBelföldHolnap sajnos véget ér a tavaszias idő

Holnap sajnos véget ér a tavaszias idő

Pénteken még többnyire napos, enyhe, tavaszias idő várható, a hétvégén azonban az ország egyes területein is hózápor lehet .

A pénteki időjárás Budapesten először erősen felhős lesz, de már délelőtt csökkenni kezd a felhőzet és többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az idő. Csapadék nem lesz, a szél mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 12-13 fok körül alakul, estére 2-3 fokra hűl le a levegő.

Az ország többi részén is először felhős lesz az ég, de a nap folyamán délre vonul a felhőtakaró, majd estére a déli határvidéket is elhagyja. Az északkeleti, északi tájakon lesz a legtöbb napsütés. A borult részeken gyenge eső előfordulhat, délutántól azonban már nem lesz csapadék. Az északnyugati, északi szél kevés helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-14 fok között várható, estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, napos lesz az idő. Csapadék nem lesz, az északnyugati, nyugati szél azonban megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-14 fok között valószínű.

Vasárnap már többnyire felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Kevés helyen előfordulhatnak záporok, hózáporok, jégdara-záporok. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-11 fok körül lesz – írja a met.hu.