KezdőlapCímlapElárverezik Szilágyi István horrorházát

Elárverezik Szilágyi István horrorházát

Ha valaha is élve kikerül a börtönből Szilágyi István fia, akkor sem teljesül a kívánsága: soha többé nem térhet vissza az otthonába, a Blikk ugyanis megtudta, hogy a XVII. kerületi ingatlan árverezése elkezdődött.

Idén júliusban, több mint két évvel azután, hogy brutális módon meggyilkolta az édesapját, Sz. Péter megörökölte a horrorházat: azt a helyet, ahol egy kalapáccsal és puszta kézzel 2020 májusában, anyák napján véghez vitte borzalmas tettét.

Az apja életét kioltó férfi az ingatlannal együtt tetemes adósságot is örökölt: a romos házon közel harmincmillió forintos tartozás van, és bár Szilágyi István azóta elhunyt özvegye korábban megpróbálta negyvenmillióért eladni a házat, nem talált rá vevőt.

Nem is a romos épület az, ami igazán értékes: a telek jóval többet ér, mint a hitel, ami a házon van, hiszen a XVII. kerület egyik csendes utcájában helyezkedik el, jó környéken.

– Egészen más kategória egy új építésű és egy ötven-hatvan éve épült ingatlan ára. A XVII. kerület alacsonyabban pozícionált helyszín, hiszen messzebb van a belvárostól, és a tömegközlekedés sem olyan kiterjedt arrafelé. Ott egy hatszáz négyzetméteres telken egy bontandó, felújítandó ház ára körülbelül ötvenmillió forint. Az ingatlan lebontása nagyjából négy-ötmillió forint. A befektetőknek ez jó lehetőség, hiszen ők átépítendő, lebontható ingatlant keresnek, nem úgy, mint a magánvásárlók – mondta el a Blikknek Sebestyén Tamás ingatlanszakértő.

Ennek fényében, aki úgy dönt, beszáll a december 25-én kezdődött és február 23-án záruló licitbe, jelentős vagyonra tehet szert még akkor is, ha lebontja a házat, és csak az 580 négyzetméteres telket adja tovább.

Az árverést az egyik budapesti végrehajtó iroda intézi: a kikiáltási ár 27 millió forint, amit 270 ezer forintonként lehet lépcsőzetesen egyre feljebb tornázni. Az érdeklődőnek azonban bizonyítani kell a szándéka komolyságát: 2,7 millió forintot kell letétbe helyeznie, amit az árverés végén visszakap.