KezdőlapCímlapSebastian Vettel bejelentette: év végén visszavonul

Sebastian Vettel bejelentette: év végén visszavonul

Sebastian Vettel visszavonul.

Sebastian Vettel Instagram-oldalán jelentkezett egy hosszabb videóban, amelyben azt részletezi, hogy több, mint év 15 év után búcsút int a Forma-1 sportágának. – Nehéz volt meghoznom azt a döntést, hogy visszavonulok, és sok időt töltöttem a gondolkodással – hallató a videójában.

-Az év végén szeretnék még egy kis időt szánni arra, hogy átgondoljam, mire fogok a továbbiakban összpontosítani; nagyon világos számomra, hogy apa lévén több időt szeretnék a családommal tölteni. A mai nap azonban nem a búcsúzásról szól, hanem arról, hogy köszönetet mondjunk mindenkinek – nem utolsósorban a rajongóknak, akiknek szenvedélyes támogatása nélkül nem létezhetne a Forma-1- tette hozzá.

Sebastian Vettel 2007-ben kezdődő Forma-1-es pályafutása során kiharcolta magának, hogy az autposport legnagyobbjai között emlegesség a nevét. A jelenleg már a 16. szezonját teljesítő klasszis négy világbajnoki címet és 53 nagydíjgyőzelmet tudhat egyelőre magáénak.

Bárhogy is alakuljon tehát mesés karrierje utolsó időszaka, abban biztosak lehetünk, hogy egy igazi ikontól leszünk kénytelenek elköszönni.