KezdőlapBelföldKirúgták: azt hazudta a doktornő, hogy Magyarországon nincs koronavírus

Kirúgták: azt hazudta a doktornő, hogy Magyarországon nincs koronavírus

Az ügyeletes háziorvos hosszan győzködte a magán koronavírus tüneteit észlelő beteget, hogy nem megy ki hozzá, mert Magyarországon nincs is ilyen járvány.

Katalin doktornő. Csak így hívták Komádiban a doktornőt, aki egészen a hétvégéig háziorvosi ügyeletet adott a faluban. Amikor a magán koronavírus tüneteit észlelő férfi felhívta őt, hogy menjen ki hozzá, vizsgálja meg, azonban Katalin doktornő nem ment. Azzal próbálta nyugtatni a beteget, hogy Magyarországon nincs koronavírus járvány.

Tény, a doktornő helyesen járt el, mert ilyen esetben nem őt, hanem a mentőt kell hívni. Azzal viszont súlyosan hibázott, hogy tagadta a járvány létét. Ezért Komádiban azonnal szerződést bontottak vele, vasárnap már más ügyelt helyette.

„Katalin doktornő remek szakember, hosszú évek óta ismerem, együtt dolgoztam vele debreceni klinikán – mondta az Indirektnek a kirúgott doktornő Angliában praktizáló kolléganője. – Mielőtt háziorvos lett, Debrecenben altató orvos volt, aztán megszerezte a fūl-orr-gégész szakvizsgát, majd a gyermek immunológus szakvizsgát is. Annyira jó szakember volt, hogy nyugodt szívvel rábíztam, vegye ki a fiam orrmanduláját” – mondta az Indirektnek a neve elhallgatását kérő orvos. Az ügyben az orvosi kamara rögtön vizsgálatot indított. Az Indirekt kereste Katalin doktornőt is, de napok óta eltűnt, ki van kapcsolva a telefonja.