KezdőlapCímlapGigaszerződés: Verstappen 13 milliárdot kereshet évente a Red Bullnál

Gigaszerződés: Verstappen 13 milliárdot kereshet évente a Red Bullnál

A Red Bull Forma–1-es csapata döbbenetes fizetéssel kötné magához Max Verstappent.

A holland a tavalyi, vitatott körülmények között szerzett világbajnoki címének köszönhetően ugyanannyit kereshet, mint a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton. Hamiltont a német Mercedes az F1 legjobban megbecsült pilótájává tette: legújabb szerződése szerint évi 40 millió dollárt (13 milliárd Ft) kaszál évente. Az osztrák Red Bull istálló pedig presztízskérdést csinált belőle, hogy e téren is felvegye a versenyt a legnagyobb riválissal.

– Mindenben megegyeztek, Max hosszú ideig marad, még akár öt évről is szó lehet. A fizetése is jelentősen nő, közel a duplájára – mondta a hírt közlő Sportsmail forrása. A holland 2022-ben eredetileg 25 millió dollárért versenyzett volna.

Verstappen 2016-ban került az osztrák istállóhoz, amelynél első versenyén azonnal győzni tudott, s összesen 20-szor állhatott a dobogó tetején, amelyek felét a vb-győzelemmel zárult tavalyi idényben szerezte.

– Fontos, hogy minden téren felkészült legyek a szezon kezdete előtt – mondta korábban esetleges szerződéshosszabbításáról a holland.

Messze Hamilton és Verstappen kapja a legtöbbet az F1-ben a versenyzők közül, az utánuk következő kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso „csak” a felét, 20 millió dollárt (6,5 milliárd Ft) tehet zsebre 2022-ben.