KezdőlapCímlapŐk lettek Magyarország legjobb sportolói 2021-ben

Ők lettek Magyarország legjobb sportolói 2021-ben

A férfiak között Szilágyi Áron a nőknél Csipes Tamara nyerte az év legjobbjának járó elismerést a 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. A Nemzeti Színházban, egy év után ismét nézők előtt megrendezett ünnepélyes díjátadón tizenkét kategóriában avattak győztest.

Az Év férfi sportolója díj sorsa három tokiói olimpiai bajnok klasszis között dőlt el: a Japánban harmadik egyéni aranyérmét szerző kardvívó, Szilágyi Áron, a 200 m pillangón diadalmaskodó úszó, Milák Kristóf és a pályafutását ötkarikás diadallal lezáró birkózó, Lőrincz Tamás közül az elsőre esett a sportújságírók választása.

A nőknél is tokiói hősök alkották a mezőnyt: a K2 500 m-en bronzérmes Kozák Danuta és a K1 500 m-en második Csipes Tamara mellett a hegyikerékpárban negyedik helyezett Vas Kata Blanka reménykedhetett, s végül Csipes diadalmaskodott.

Az Év csapata a hagyományos csapatsportokban az olimpiai harmadik női vízilabda-válogatott, az egyéni sportágakban pedig az ötkarikás bajnok női kajaknégyes lett. Az Év edzőjének a férfi kardválogatottat irányító Decsi András bizonyult.

Az év fogyatékos férfi sportolója a paralimpiai bajnok kajakos Kiss Péter Pál, fogyatékos női sportolója a paralimpián arany- és két ezüstérmet szerző úszó, Pap Bianka, csapata pedig a női kerekesszékes vívóválogatott lett.

Az Év élsportolója díjat Blazsán Patrik kapta. Az Év szabadidős sporteseménye a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa.

A MSÚSZ életműdíját a 94 éves Raduly József, legidősebb élő válogatott labdarúgó, a Vasas focilegendája kapta.

Az Év sportpillanata a szakmai zsűri szerint Fiola Attila franciák elleni gólja lett, ami a labdarúgó Európa-bajnokságon született.