KezdőlapCímlapElképesztő videó: így robbant fel a taxi a terroristákkal Liverpoolban

Elképesztő videó: így robbant fel a taxi a terroristákkal Liverpoolban

A Blikk is beszámolt a vasárnap esti robbanásról, mely Liverpoolban történt: egy taxi robbant fel nem sokkal azután, hogy megállt egy helyi klinika parkolójában. A taxiban ülő utas a helyszínen meghalt, a sofőr megsérült, de már stabil az állapota.

DailyMail úgy tudja, a taxi sofőrje gyorsan kapcsolt, ugyanis gyanúsnak vélte utasa viselkedését, és rájött, hogy a férfi öngyilkos merényletet tervez végrehajtani a helyi Fegyverszünet napján tartott tömeges megemlékezésen.

David Perry, a sofőr arra lett figyelmes, hogy utasának a ruháján valami fénylik, és gyanúsan sokat igazgatta magán az öltözetet. Ekkor gyorsan megállt, kiszállt a járműből, a férfit pedig bezárta oda. Ekkor következett be a robbanás.

A sofőr gyors lélekjelenléte, helyzetfelismerése, és hősies akciója több tucat ember életét mentette meg.

A kétgyermekes apuka csak könnyű sérüléseket szenvedett: vágásokat, zúzódásokat szerzett, valamint a dobhártyája sérült, de már haza is tért a kórházból.

Az esettel kapcsolatban három embert vettek őrizetbe vasárnap este az északnyugat-angliai nagyvárosban: egy 29, egy 26 és egy 21 éves férfit.

A rendőrség nem nyilvánította terrorcselekménynek az incidenst, de a vizsgálatot – a hasonló esetekben bevett gyakorlatnak megfelelően – a terrorelhárításra szakosodott országos rendőri szolgálat irányítja.

Indirekt/Blikk