KezdőlapBelföldRossz hír: ősszel jöhet az újabb járványhullám

Rossz hír: ősszel jöhet az újabb járványhullám

Úgy néz ki, nem fogunk megszabadulni a koronavírus-járványtól. A szakértők szerint ősszel újabb hullámra számíthatunk világszerte.

Az indiai vírusvariáns még vizsgálat alatt van, de a WHO, illetve az Európai Járványügyi Központ is mint aggodalomra okot adó variánst minősítette − mondta Galgóczi Ágnes az RTL Klub reggeli műsorában pénteken. Tegnap jelentették be, hogy sajnos már Magyarországon is jelen van a koronavírus indiai mutációja. Galgóczi szerint Indiában a járványügyi helyzet nemcsak magának a vírusvariáns kialakulásának, illetve annak a tulajdonságainak tudható be, hanem az ottani higiénés szabályok, a zsúfoltság, az eltérő körülmények indították el a járványhullámot.

Kiemelte: nekünk is figyelemmel kell lennünk az új, kialakuló vírusvariánsokra. Szerinte az őszi időszakban, ami újra a légúti fertőzések időszaka lesz, számíthatunk újabb járványhullámra. Hozzátette: bíznak benne, hogy ez sokkal kisebb lesz, a védőoltásoknak köszönhetően. Az osztályvezető elmondta: nem igazán határoztak meg határszámokat a nyájimmunitással kapcsolatban. Azonban mindenképpen fontosnak nevezte, hogy minél többen legyenek beoltva.

Indirekt/Index