KezdőlapBelföldAljas lehúzás Angyalföldön: több mint százezerbe kerül a parkolás a helyieknek

Aljas lehúzás Angyalföldön: több mint százezerbe kerül a parkolás a helyieknek

Aljas pénzlehúzásnak tartják a XIII. kerületiek a második autóra fizetendő parkolási díjat. Ettől az évtől kezdve ugyanis, ha egy családban két autó van, a másodikra évi 105 ezer forint is lehet a kerületi parkolás.

Fotó: Illusztráció

A XIII. kerületben brutális parkolási díjat kell fizetniük a parkolásért azoknak a családoknak, ahol két autó van. A helyiek nemrég kapták meg a tájékoztatókat a 2021-től bevezetett új várakozási rendelkezésekről – írja a Ripost.

„Lakosonként 1 db, lakásonként maximum 2 db éves várakozási hozzájárulás (parkolási matrica) adható ki! A második parkolási engedély kiváltása várakozási díj fizetéshez kötött, amelynek éves mértéke az óránkénti várakozási díj 200-szorosa” – írja a parkolási engedélyekről szóló legújabb közlemény. Kiakadtak a kerületiek, nagyon drágának tartják a második autóra kiváltható parkolási engedélyt. Sok családban van két autó, mert a szülők például a város különböző pontjain dolgoznak vagy hordják iskolába a gyerekeket.

– Ezt a semmiért fizetem, mert ezért nem hogy nem őrzik az autót, de még a hely sem garantált. Ráadásul úgy adnak ki pénzért engedélyt parkolásra, hogy jóval több autónak van engedélye, mint ahány parkolóhely van a kerületben – mondta a lapnak egy Fiastyúk utcában lakó.