KezdőlapKülföldKórházba vitték Berlusconit – rosszul lett a szívbeteg, volt olasz kormányfő

Kórházba vitték Berlusconit – rosszul lett a szívbeteg, volt olasz kormányfő

Silvio Berlusconi hétfő óta egy monacói kórházban van, ahová szívelégtelenség miatt került – közölték a hírügynökségek a volt olasz miniszterelnök személyes orvosára hivatkozva.

Dr. Alberto Zangrillo elmondta, hogy kockázatos lett volna Olaszországba szállítani Berlusconi, ezért egy monacói intézménybe vitték

Az ANSA olasz hírügynökség először azt írta, hogy Berlusconit „rutinvizsgálatra” vitték az egészségügyi intézménybe, de később ugyanez a forrás, akárcsak az EFE spanyol hírügynökség, megszólaltatta a beteg személyes orvosát, Alberto Zangrillót, aki elmondta, hogy a politikus, aki öt évvel ezelőtt súlyos aortabillentyű-műtéten esett át, már hétfő óta ott fekszik.

Az orvos elmondta, hogy a 84 esztendős Berlusconi – akinek mellkasába korábban pacemakert ültettek –, hétfőn Valbonne francia városban lett rosszul. Felhívta bizalmi orvosát, Zangrillót, aki azonnal abba a városba sietett. Zangrillo úgy döntött, hogy páciense számára kockázatos lenne Olaszországba utazni, ehelyett a közelebbi Monacói Hercegségben lévő kórházba vitte őt.

Berlusconi, aki eddig háromszor volt kormányfő, szeptemberben koronavírussal fertőződött meg, kétoldali tüdőgyulladással bekerült a milánói San Raffaele kórházba, de két nappal később kiengedték. Novemberben visszaesett, emiatt nem tudott megjelenni azon a bírósági meghallgatáson, amelyen egy kiskorú prostituálthoz fűződő botrányával kapcsolatosan azzal vádolják, hogy tanúkat akart megvesztegetni.

(MTI)