KezdőlapBűnügyVérfürdő Újpesten: 4 gyerek és a szülei hálásak az életükért a hős...

Vérfürdő Újpesten: 4 gyerek és a szülei hálásak az életükért a hős rendőrnek

Jó okkal büszke az egész rendőrtársadalom Péterre, az újpesti őrmesterre, aki szenteste az életét kockáztatva próbálta megfékezni a késes ámokfutót.

Mint azt az Indirekt megírta, azért riasztották a rendőröket egy lakótelepi ház hatodik emeletére, mert ott egy férfi késsel a kezében hadonászva kiabált, mindenkihez becsöngetett, rugdosta az ajtót. Amikor a rendőrök megérkeztek, a 26 éves őrmestert, Pétert összeszurkálta, társa, Erika több lövéssel tudta csak megállítani az ámokfutót. A támadó meghalt, az őrmestert kórházba szállították, ahol több életmentő műtétet hajtottak rajta véget. Miközben az orvosok még Péter életéért küzdöttek, a ház egyik hálás lakója nyílt üzenetet küldött a Facebookon a két hősnek:

„Hááát, hol is kezdjem? Mindenki tudja, mi történt tegnap, de kevesen tudják, hogy ez pont nálunk, pont velünk történt. Talán csak perceken múlott, hogy nem jutott be a lakásba hozzánk. Egy fiatal srác, egy rendőr (most már tudjuk, Peti) rávetette magát, az ajtónkból vitte el. Nem tudom leírni, mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk és a hölgy, aki cselekedett, azonnal, gondolkodás nélkül. Neki is jobbulást kívánunk és kérdem őt, vajon tudod, hogy vendégeink voltak? Négy fiatal gyerekkel voltunk. Vajon tudod, hogy az éle­tünket mentettétek meg? Vajon tudod, hogy míg élünk, hálásak leszünk nektek kettőtöknek? Vajon megadja a sors, hogy egyszer meg tudjuk köszönni nektek?”

A Bors úgy tudja, Erika a helyi rendőrség egyik kedvelt egyenruhása. Bájos, törékeny, és állandóan mosolyog. A társával együtt őt is kórházba szállították, mert a történtek hatására sokkot kapott. A körülmények ismeretében teljesen nyilvánvaló, hogy jogos védelmi helyzetben tüzelt, hiszen máshogy nem tudta volna elhárítani az életveszélyt. Ennek ellenére fel kell dolgoznia a tényt, hogy az ő keze által meghalt egy ember. A támadóról egyelőre annyit tudni, hogy a nyilvántartás szerint délegyházi lakos volt. A Bors ellátogatott a faluba, a helyiek azonban nem ismerték őt, szerintük nemrég költözhetett oda.