KezdőlapBelföldIdén sem kell lemondanunk a karácsonyi hangulatról

Idén sem kell lemondanunk a karácsonyi hangulatról

A 2020-as esztendő több szempontból is különleges volt, így az év vége felé valószínűleg nem is nagyon vágyunk másra, minthogy megpihenhessünk, és hogy magunk mögött tudhassuk a nehézségeket, remélve, hogy a 2021-es esztendő jobb pillanatokat tartogat számunkra.

Képek: Pixabay

Sajnos, addig még meg kell hoznunk néhány nehéz döntést, és ezek alól a karácsonyi családi programok sem jelentenek majd kivételt. De milyen praktikus tippek segíthetik a decemberi, korlátozások között megélt hétköznapokat, amelyek az ünnepi készülődést is szebbé tehetik? Az idei karácsony már egészen biztosan nem lesz olyan, mint amilyennek megszoktuk. Olyan dolgokról kényszerülünk lemondani, amelyekről korábban nem is hittük volna, mondjuk a casino játékok nem ide tartoznak. A gondosan feldíszített karácsonyfa mellett nem gyűlhet össze az egész család, ahogyan azt Szlávik János sem tanácsolja, nem látogathatjuk meg minden rokonunk, és szilveszterkor sem koccinthatunk nagyobb társaságban az újévre, ezért az elmúlt karácsonyok emlékei, illatai, ízei, színei és fényei, amelyek mindannyiunk szívét átmelegítik, az idei évben, amikor a koronavírus-járvány olyan sok mindent elvett tőlünk, talán a megszokottnál is fontosabbak lesznek.

Az ünnepi hangulatról azonban nem kell lemondanunk, a megszokott ízekkel és illatokkal, vagy akár az ünnep jellegzetes színeivel idén is az otthonainkba varázsolhatjuk azt. Egy ablakba kihelyezett fényfüzér, a mézeskalács illata, néhány szívünknek kedves karácsonyi dísz elhelyezése a lakás több pontján, vagy akár a fenyőfa vásárlás előrehozása mind-mind hozzájárulhat a meghitt hangulat átéléséhez.

Együnk szaloncukrot csúnya pulcsiban!

Nincs karácsony szaloncukor nélkül, és ahogy ez az édesség, úgy a csúnya pulcsi is elűzi a rosszkedvet! Az áruházláncok, a kézműves csokigyártó manufaktúrák, mint minden évben, most is széles választékkal várják az édesszájúakat, választhatunk a megszokott ízek mellett már banános, robbanócukorkás, de akár karamellkrémes és mandulás ízesítések közül is. És akkor még nem beszéltünk az ünnepi asztalra kerülő bejglikről, amelyek készülhetnek a diós és mákos variációkon túl akár gesztenyés, mogyorós vagy kakaós változatban, de készíthetünk habkarikákat, gyümölcskenyeret vagy különböző ízesítésű kosárkákat is. Az ünnepi asztalnál megpihenhetünk, a lényeg, hogy érezzük jól magunkat.

Okozzunk örömöt a legkisebbeknek!

Ha idén nem is tudjuk személyesen átadni az ajándékainkat, bármely kisgyerek arcára mosolyt csalhatunk egy-egy jól megválasztott karácsonyi ajándékkal. A gyerekek öröme mindennél többet ér, és ha felelősen gondolkozunk, akár környezetbarát, újrahasznosított műanyagból készült játékokat, vagy újrahasznosított pamutból készült plüss figurákat is vásárolhatunk nekik. Mert bizony, ahogy magunkra és szeretteinkre is vigyázunk, egyre inkább szükséges odafigyelni a bevásárlásainkra is. Érdemes olyan üzletet előnyben részesíteni, ahol sok mindent megkapunk, hiszen, ha kevesebb helyen vásárolni biztonságosabb is. Ha valaki pedig egyáltalán nem szeretne üzletbe menni, online is megoldhatja nemcsak az élelmiszerek, de az ajándékok beszerzését is, ráadásul, ha ahhoz van kedvünk, akár az e-sport-fogadásunkat is leadhatjuk online.

(X)