KezdőlapCímlapMegmenekült Sebastian Vettel, az Aston Martinnál folytatja

Megmenekült Sebastian Vettel, az Aston Martinnál folytatja

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően csütörtökön bejelentették, hogy a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a következő szezontól Forma–1-es Aston Martinnál folytatja pályafutását.

A Forma–1-ben hosszú ideje terjedő pletyka végére került pont csütörtök reggel, amikor a jövő évben már Aston Martin néven szereplő Racing Point bejelentette, hogy a következő idényre szerződtette a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

„Rendkívül örülök, hogy végre megoszthatom a jövőmmel kapcsolatban azt az izgalmas hírt, hogy jövőre az Aston Martin versenyzője lehetek. Ez számomra egy új kaland kezdete egy igazán legendás autógyártóval. Lawrence Stroll energiája és elkötelezettsége a sportág felé motiváló, és biztosan hiszem, hogy valami egészen különlegest építhetünk fel együtt jövőre” – idézte az MTI a 33 éves Vettelt.

Minden idők legfiatalabb F1-es világbajnoka 2015 óta erősítette a Ferrarit. Pályafutása során 249 futamon állt rajthoz és 53 alkalommal diadalmaskodott, még a Red Bull pilótájaként 2010 és 2013 között sorozatban négy vb-címet nyert. Új csapatában a mexikói Sergio Pérez helyét veszi át.

Kiss B. László