KezdőlapBelföldDöbbenetes: rabszolgákat tartott, kisemmizte őket, mégis szabadon távozhatott

Döbbenetes: rabszolgákat tartott, kisemmizte őket, mégis szabadon távozhatott

Ismét egy felháborító ügy: gyakorlatilag rabszolgaként tartott, kizsákmányolt embereket egy budapesti férfi. Elkapták, de a bíróság úgy döntött, hogy nincs szükség a letartóztatásra, elég, ha Budapestet nem hagyja el az eljárás ideje alatt. Első dolga az volt, hogy elment Budapestről, egyenesen az ügy egy tanújához.

A megalapozott gyanú szerint egy negyvenkilenc éves férfi a 2017-2020. között három, kiszolgáltatott helyzetben levő férfit bírt munkára, kettejüket a tanyáján, egyiküket a lakóhelyén lévő melléképületben szállásolta el. Az egyikük hárommillió forint értékű ingatlanát is úgy íratta át a gyanúsított a saját hozzátartozója nevére, hogy az eredeti tulajdonos egy fillért sem kapott. Amikor a megkárosított férfi a munkavégzés közben megsérült, a gyanúsított csak késve vitte el orvoshoz, így a sértettnek két lábujját is amputálni kellett. A sértettet a gyanúsított később bántalmazta is, amely után a férfi megszökött kizsákmányolójától.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki három rendbeli, minősített eseti emberkereskedelem, valamint csalás bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt. A nyomozó ügyészség – a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve – segített a két kizsákmányolt férfin.

Indirekt/Blikk