KezdőlapBelföldTiszta víz a pohárban: tételesen cáfolják a vádakat a tatai Avalon szállodalánc...

Tiszta víz a pohárban: tételesen cáfolják a vádakat a tatai Avalon szállodalánc beruházói

Nem csitulnak a hullámok, az Avalon szállodalánc második szállodája, a Tatára tervezett ötcsillagos hotel körül.

Az Avalon Center Kft. ügyvezetője igazán nem is érti, miért támadják sokan a beruházást. Tételesen tudja cáfolni a hamis állításokat, amelyekkel próbálják rossz színben feltüntetni a terveket.

„Mi mindig azt keressük, ami összeköt minket, nem azt, ami elválaszt! – mondja Tóth Róbert. – Minden épületnek megvolt a maga ellenzéke: a tatai gimnázium ellen is tüntettek, de mégis az a jó döntés született, hogy megépült és ma a város büszkesége, egyik ikónikus épülete. Látjuk az ellenzőket, de látjuk a támogatók nagy tömegét is. A következő hetekben minden tatai lakossal konzultálni fogunk, melynek célja, hogy közvetlenül tőlünk értesülhessenek a beruházás részleteiről. Fontos, hogy megértsék: az Avalonnak a zöld és környezettudatos szemlélet alapvető missziója.  Ebben a fejlesztésben pedig különösen!”

Az ügyvezető ezután tételesen cáfolta a hamis vádakat:

  1. Sokan azt mondják, hogy a beruházás után a tó nem lesz körbejárható! Nem igaz, a tó ugyanúgy körbejárható lesz, mint eddig.
  2. Azt állították, az épület minimum 19 méter magas lesz! Nem igaz, az első víziónkban az épület átlagosan 7,5 méter lesz!
  3. Az épület a gimnáziumot ki fogja takarni! Nem igaz, az épület nem fogja a gimnáziumot takarni!
  4. A telek a Natura 2000 övezet része! Nem, a telek nem a Natura 2000 övezet része!
  5. Az Öreg-tavat átneveztük Avalon Lake-re! Ez abszurd! A tervezett szálloda neve lenne Avalon Lake Tata, a tatai Öreg-tó mindig Öreg-tó marad!
  6. 12 méter széles utat vág az Avalon a természetvédelmi övezetbe! Nem igaz! A jelenleg is rendelkezésre álló, szolgalmi úton fogjuk lebonyolítani az építkezést!
  7. Szemétszedésünk alkalmával direkt természetkárosítást hajtottunk végre! Nem igaz! Nem csak a saját területünkön, hanem tovább menve, a tó körül szedtük össze a szemetet!
  8. Az egyik éjszaka folyamán fákat vágtunk ki a területünkön! Nem igaz! Az építés nem jár fakivágással!
  9. Az Avalon el akarja lopni a karszt vizet! Nem igaz! Méltatlannak tartjuk, hogy reagáljunk rá.
  10. A teleket a polgármester játszotta ki az Avalonnak! Nem igaz! 1993 óta magánterület és építési terület.
  11. A területre nem lehet jelen pillanatban építeni! Nem igaz! Most is, a jelenlegi beépítési paraméterekkel építhető rá 12 ezer összterületű ingatlan.
  12. Nem az Avalon Center fejleszt! Nem igaz! Ugyanaz a tulajdonosa cégnek immár 25 éve! Az Avalon Center fejleszt Tatán, és ez a tulajdonos ugyanaz lesz 25 év múlva is!