KezdőlapBelföldAtyaég: lassítás nélkül csapódott az M0-son egy munkagépbe a Renault – videó

Atyaég: lassítás nélkül csapódott az M0-son egy munkagépbe a Renault – videó

Újabb őrült magyar autóst rögzített a kamera: ezúttal egy útfelbontás miatt megszűnő sávban nem vette tudomásul a sofőr az ott parkoló nehézgépet.

Egy személygépkocsi – minden előjelzést és a sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyva – a belső sávban haladt nagy sebességgel, majd csak az utolsó pillanatban vette észre a munkaterületet és az ott dolgozókat védő ütközésienergia-elnyelő modullal felszerelt narancssárga teherautót. Ám ekkor már késő volt, belecsapódott a szerkezetbe.

Bár az ütközés előtti pillanatokban bekapcsolta vészvillogóját, a becsapódás után nem használta tovább, hanem hátratolatott pár métert, miközben a felvételen jól látható, hogy egy másik autó közeledik ugyanabban a sávban, aki szerencsére időben sávot tudott váltani, így nem történt újabb ütközés. Ezek után a sofőr kiszállt az autóból láthatósági mellény nélkül, sőt, nem tette ki az elakadásjelző háromszöget sem.

A munkagépben az ütközés pillanatában szerencsére nem tartózkodott senki, ezért személyi sérülés nem történt, a sofőrt és a munkaterületet is megvédő ütközésienergia-elnyelő szerkezet viszont használhatatlanná vált. Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott –, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba, ismét tolatott, ami gyorsforgalmi úton fokozottan balesetveszélyes, majd elhajtott a helyszínről. A Magyar Közút munkatársai csak később vették észre az okozott kárt. A személyautóra a rendszám alapján nemzetközi körözés van érvényben, a társaság pedig a szerződött biztosító partnerén keresztül igyekszik gondoskodni a létfontosságú szerkezet mihamarabbi pótlásáról.

A felvételen egyébként jól látszik, hogy a kihelyezett, 60 kilométer/órás sebességkorlátozást szinte egy jármű sem tartja be, 80-110 kilométer/órás sebességgel haladnak el közvetlenül a közutas dolgozók mellett.

Indirekt/Blikk