2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Kiderült, mi lesz a Facebook új neve

Kiderült, mi lesz a Facebook új neve

Csütörtök este bejelentették a Facebook új nevét.

Előző héten érkezett a hír, miszerint megszűnhet a legnagyobb közösségi portál úgy, ahogy eddig ismertük. A techvilág egyik elismert szaklapja akkor azt írt, hogy nevet változtat a Facebook, a változás hátterében pedig az is benne lehet, hogy az utóbbi időben több kínos ügy is érintette a céget.

A név bejelentésére valóban egy hetet kellett várni: a Facebook vezérigazgatója magyar idő szerint csütörtök este hozta nyilvánosságra a vállalat új nevét. A változtatás eredményeként a közösségi oldalt működtető cég a Meta nevet kapta, a névváltás jegyében ugyanis a Facebook megvásárolta a meta.com domaint.

Mi építjük a kapcsolódás technológiáját, melynek középpontjába együttes erővel végre az embereket helyezhetjük. És együtt megnyithatjuk az utat egy sokkal nagyobb tartalomgyártói piac előtt– idézte Mark Zuckerberg Facebook Connect eseményen elhangzott szavait a hvg.hu.

Zuckerberg a jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott, reméli, idővel egy metaverzumot működtető cégként tekintenek majd rájuk.

A szoftverfejlesztő ugyanis korábban elmondta, hogy éveken belül a közösségi térből egy élő-lélegező világ lesz, melynek lakói maguk a felhasználók. A jövőben tehát ahelyett, hogy csak telefonon beszélgetnénk, hologramként ülhetünk le egymás kanapéira, ezzel pedig azt érezhetjük, hogy egy helyen vagyunk.

Indirekt/Blikk