2020.02.20
Aladár, Álmos
Kezdőlap Sztárok Gesztesi Károly úgy tervezte, ha megöregszik, Tenerifére megy meghalni

Gesztesi Károly úgy tervezte, ha megöregszik, Tenerifére megy meghalni

Akár egy hatalmas, halhatatlan fa. Így emlékszem a hétvégén elhunyt Gesztesi Károlyra. Amikor a fotós kollégámmal, Szabolcs Lacival beugrottunk hozzá, azt mondta: Gyertek, öt percem van. Öt órás beszélgetés lett belőle.

Akkoriban Gesztesi Károly körül túl nagy volt a felhajtás. Sorra visszaadta a szerepeit, elhárította a felkéréseket. A nevével is hirdetett előadásra például elővételben több, mint ötvenezer jegy elkelt, mégis úgy döntött, nem akar részese lenni a produkciónak. Aztán zsűri elnökének hívták egy televíziós tehetségkutató műsorba, azt se vállalta. És nemet mondott a köztévé felkérésére, hogy egy 12 részes, saját gyártású sorozatban főszereplő legyen. Azzal indokolta a döntést, hogy soha többé nem akar megfelelni mások elvárásainak.

Claudia tanácsára három hónapig pihent. Nem dolgozott, reggelente megmártózott a teraszán álló jakuzziban, utána szalonnát, kolbászt sonkát evett, amit Nyíregyházáról futár hozott neki. Ebédre libamájat, bélszínt, steak-et vagy halat. Mindezt pezsgővel, almaborral öblítette le. Napközben csak a számára fontos emberekkel találkozott. Délután hazament, hangosan olvasta a Bibliát a teraszán. Egy idő után azt vette észre, hogy az edzésről hazaérkező fiai csendben leültek mögé és hallgatták őt. Ha pedig este egy balett-táncosnőt vitt a budafoki otthonába, arra gondosan ügyelt, hogy másnap mindig hazamenjen. Szeretett otthon barátokkal beszélgetni, de az egyedülléttől sem félt. Sőt… A válása után Liptai Claudia azt jósoltaneki, egyszer, majd ha nagy, öreg grizzly medve lesz, befogad valakit, de utána őt is kilöki az életéből.

A halálról Gesztesi úgy beszélt, mint valami távoli, megfoghatatlan dologról, ami vele nem történhet meg. Csak másokkal. Úgy vélte, idős korban el kell menni a hegyekbe és ott maradni. Nem terhelni a gyerekeket, a családot az öregséggel járó kiszolgáltatottsággal, az elmúlással.

„Ha eljön majd az én időm – mondta -, az örök tavasz szigetére, Tenerifee-re szeretnék elmenni. Mert vagyok annyira bölcs, hogy tudjam: a végén úgyis egyedül leszek. Fekszem majd egy ágyban, senki semmit nem szólhat hozzám. Csak az orvosok. Hogy ki temet el? Lesz-e sírom? Kit érdekel. De hol van az még? Addig viszont mindenből a legjobbat szeretném.”

Amit még ajánlunk

Csipkebugyiban mutatta meg fenekét Vasvári Vivien – fotó

Vasvári Vivien felrobbantotta az internetet, ugyanis legfrissebb posztjában megmutatta kerek fenekét.  A Feleségek luxuskivitelben sztárja nem szégyellős. Sokszor posztolt...

Nincs most a Viszkisnél boldogabb ember

Ambrus Attila élete teljesen megváltozott mióta apa lett. Nemrég ünnepelték kislányuk, Anna első születésnapját, aki cuki meglepetéssel kedveskedett szüleinek.

Orvosok vigyáztak a koncertező Benkő Lászlóra

A legendás billentyűs elhalasztotta a műtétjét, hogy minden erejét összeszedve színpadra állhasson. Emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot Benkő László. Mint...

Whitney Houston nyolc évvel a halála után hologramként turnézhat

A tragikus sorsú énekesnő legnépszerűbb számait fogják játszani a koncertsorozaton. A hatszoros Grammy-díjas énekesnő 2012. február 11-én vesztette életét,...

Törőcsik Marit rózsacsokorral köszöntötte a főnöke

A Velemben lábadozó, legendás színésznő nagy örömmel fogadta főnöke, a Nemzeti Színház igazgatója látogatását. Vidnyánszky Attila Velemben járt,...