2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Döntött a bíróság: Kozsó nem bűnös csalás vádjában

Döntött a bíróság: Kozsó nem bűnös csalás vádjában

Kedd délután felmentette a bíróság Kozsót a csalás vádja alól.

Mint azt a Blikk megírta, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tartott tárgyaláson a zenész nem jelent meg, ügyvédje, dr. Novák Péter képviselte. A vád szerint a zenész 2015-ben 10 millió forintot kaoptt kölcsön egy volt alkalmazottjától, korábbi szerelmétől egy beruházás miatt. Ágnes később meggondolta magát, visszakérte a pénzt, ám egy darabig hiába. A hölgy emiatt tett feljelentést a bíróságon, de az eljárás ideje alatt Kozso visszafizette a kölcsön kért összeget.

A tárgyaláson kiderült, Ágnes megbocsátott Kozsónak, akivel újra egy párt alkotnak, sőt, már össze is költöztek.

Pár hónapja élettársi viszonyban vagyunk, az ügyet tisztáztuk, nem gondolom azt, hogy csalást követett el velem szemben. Az anyagiakat még az összeköltözés előtt rendeztük, tehát nincs érzelmi befolyása annak, hogy megbocsátottam – ondta a bíró előtt Ágnes.

Az ügyészség mindezt enyhítő körülménynek tartotta, és azt javasolta a bíróságnak, hogy pénzbírságot szabjon ki a zenészre. A bíró azonban bizonyítékok hiányában felmentette őt.

– Nem állapítható meg, hogy Kozsót csalási szándék vezette volna a szóbeli szerződés megkötésekor. Nem kölcsön-, hanem beruházási szerződésről volt szó, amelynek a tartalmát a felek nem pontosították. Ezenfelül a büntető eljárás alatt védencem az utolsó fillérig visszafizette a beruházásra szánt összeget a sértettnek – magyarázta a Blikknek dr. Novák Péter, aki elárulta: Kozsót értesítettem már az ítéletről, rendkívül örült a bíróság döntésének.

Az ügyészség fellebbezett, így előfordulhat, hogy jövőre másodfokon folytatódik az ügy.