KezdőlapCímlapA frigyládát keresi a 75 éves Uri Geller

A frigyládát keresi a 75 éves Uri Geller

„Múkodj!” – a szállóigévé vált parancsról itthon mindenkinek ugyanaz az ember jut eszébe: Uri Geller. A magyar származású parafenomén a napokban ünnepelte a 75. születésnapját, ennek okán kereste meg a Blikk.

– Tudom, hogy a Múkodj! Szállóigévé vált, de minden országban, ahol a show-t csináltuk, volt egy ilyen mondat, amelyet azóta is emlegetnek. Be kell vallanom, ez jólesik, mert azt jelenti, hogy az emberek szeretnek – nevetett Uri, aki jelenleg Izraelben él.

– Még ment a TV2 műsora, a Mentalista, amikor vettünk egy lakást Jaffában, öt éve pedig Hannával véglegesen ide is költöztünk. Ez egy pici apartman, de gyönyörű helyen van, rálátunk az erkélyről a Földközi-tengerre, a parton álló pálmafákra, a térre. Hihetetlen energiák uralkodnak errefelé, nagyon szeretünk itt élni – mesélte a Blikknek a kanálhajlító fenomén, aki jelenleg minden idejét azzal tölti, hogy a lakása melletti épületben megnyissa az Uri Geller Múzeumot.

– A járvány miatt nagyon óvatosaknak kellett lennünk, ráadásul eléggé esett is aznap az eső, így a születésnapomon is a múzeumban dolgoztam, de nekem ez az igazi ünneplés.

Bár Uri nyolc éve nem járt Budapesten, nem szakadt el az országtól, magyar barátjával hetente többször is beszél.

– Az egyik legjobb barátom David Merlini, aki létrehozta Budapesten a Houdini-múzeumot. Csodálatos ajándékot kaptam tőle a 75. születésnapomra, egy korábban Sigmund Freud tulajdonában lévő széfet, amely azért is különleges, mert anyai ágon a világhírű pszichiáter leszármazottja vagyok – újságolta Uri Geller, aki bevallotta, hiába kétszeres nagypapa már, képtelen ölbe tett kézzel ülni.

– A showbisznisszel foglalkozó emberek nem tudják abbahagyni a munkát, én is tele vagyok tervekkel. Két nagy projekten dolgozom, az egyik a kriptovaluták rendszerével foglalkozik, a másik nagyon személyes. Az a célom, hogy megtaláljam Mózes tízparancsolatát – jelentette ki Uri Geller, aki ezzel valójában azt mondta, azt a bizonyos frigyládát keresi, amelyet a legenda szerint Mózes készített a pusztában, hogy ez őrizze a kőtáblákat.

– Ha sikerül, történelmi cunamit indítok el, és én magam is örökre a történelem része leszek – jelentette ki az illuzionista, aki nemcsak ilyen nagyralátó terveket dédelget. Az is boldoggá tenné, ha láthatná az unokáit. – A fiam Daniel Londonban ügyész, a lányom, Natalie pedig Los Angelesben él és két kislányunokánk is van, Romi és Mia. Remélem nemsokára vége lesz a járványhelyzetnek, és újra összegyűlhet a család, hogy legalább utólag megünnepelhessük a 75. születésnapomat.

Indirekt/Blikk