KezdőlapCímlapÚjoncokkal készülünk a tét nélküli két világbajnoki-selejtezőre

Újoncokkal készülünk a tét nélküli két világbajnoki-selejtezőre

Tét nélküli meccsekké redukálódott számunkra a magyar labdarúgó-válogatott utolsó két világbajnoki selejtezője. Így Marco Rossi szövetségi kapitány kedvére kísérletezhet a november 12-i, San Marino elleni hazai és a három nappal későbbi, Lengyelország elleni varsói meccsen.

Kedden Telkiben teljes lett a magyar válogatott kerete, így együtt készülhet a csapat a soron következő két utolsó idei vb-selejtezőre. Matematikailag még igen, ám gyakorlatilag már nincs esélyünk, hogy kijussunk a jövő évi katari világbajnokságra. Így hát Marco Rossi nyugodtan próbálkozhat, hiszen sok új arc érkezett az edzőtáborba. A szövetségi kapitány még november elején 25 fős keretet hirdetett a San Marino és a Lengyelország elleni meccsre, ám mint később kiderült, több futballistára sem számíthat ezen a két meccsen: Gulácsi Péter, Willi Orbán, Bolla Bendegúz és Kleinheisler László sérülés miatt jött haza, míg Sallói Dánielt, a Sporting Kansas City támadóját amerikai klubja nem engedte el.

– Ahogy azt már minden bizonnyal mindenki tudja, nem sikerült kijutnunk a világbajnokságra, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy még inkább a jövő csapatának építésére koncentráljunk – mondta Rossi. – Persze, ha valaki megnézi a 2018-ban általunk összeállított első keretet és a legutóbbit, láthatja, hogy eddig is sok változás történt a fiatalabb játékosok javára, ám most ez még inkább igaz, ezért is hívtuk meg Balogh Botondot és Kiss Tamást.

A fehérvári Fiola Attila szerint a sérültek helyére lépőket nem kell külön motiválni: mindenki, aki ide kerül, százszázalékot akar nyújtani, és ott akar lenni később is a válogatottban.

– Először a San Marino elleni összecsapásra fókuszálunk, ott favoritként kilencven százalékban nekünk kell majd dominálnunk, és fogunk is. Itthon kell tartanunk a három pontot. Varsóban várhatóan többet kell majd védekeznünk – mondta az MTI-nek a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón a MOL Fehérvár FC futballistája.

Újoncként készül az együttessel Kiss Tamás, a holland SC Cambuur 20 éves támadója, aki kijelentette, egész karrierje során azért dolgozott, és hajt keményen most is, hogy lehetőséget kapjon a válogatottban. Talán most ő is bemutatkozhat a nemzeti csapatban.

Indirekt/Blikk