KezdőlapCímlapÚjabb házassága ment tönkre Martina Hingisnek

Újabb házassága ment tönkre Martina Hingisnek

Négy év után ment tönkre az egykori világelső svájci teniszcsillag, Martina Hingis második házassága. A svácji Blick beszámolója szerint a 41 esztendős, egyéniben ötszörös Grand Slam-győztes korábbi klasszis hároméves kislányukkal, Liával már el is költözött orvos párjától, Harry Leemanntól, a gyermek érdekében azonban igyekeznek békében elválni.

– Harry a lányom apja, és mindig is az lesz. De már nem tudjuk megmenteni a házasságunkat, ami sajnálatos és szomorú. Viszont megoszthatjuk a felelősséget Liáért, mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól érezze magát, és megtaláljuk a legjobb megoldást a kicsi számára – mondta a lapnak a párosban olimpiai ezüstérmes Hingis, aki zugi otthonukból Liával egyelőre a Zürichi-tó partjára költözött édesanyjához.

Szakításuk ugyanakkor semmiképpen sem ígérkezik egyszerűnek: Svájcban a házasságvédelmi eljárás szakaszában nem lehet elválni, a kereset benyújtására két év múlva kerülhet sor legkorábban. Közös gyermekük sorsáról egy zugi bíró dönt majd, a kislány mellé a bíróság felügyelőt rendelt ki.

Hingis 2016-ban ismerte meg későbbi férjét, aki a Fed-kupán a svájci csapat orvosa volt, két évvel később keltek egybe. Első házassága szintén tönkrement, 2010 és 2013 között Thibault Hutin francia díjugrató felesége volt.