KezdőlapCímlapOrosz sztárcsatár érkezhet a Fradihoz

Orosz sztárcsatár érkezhet a Fradihoz

Az ötvenötszörös válogatott Artyom Dzjuba lehet a Ferencváros futballcsapatának téli sztárigazolása – legalábbis az orosz sajtó szerint.

A Zenitet erősítő 33 éves támadó nemrég az újkori orosz bajnokság történetének legeredményesebb játékosa lett 147 góllal, könnyen lehet azonban, hogy a télen új csapat után kell néznie. A nehéz embernek tartott focista ugyanis klubja vezetőedzőjével és a válogatott szövetségi kapitányával is összeveszett, ezért sokan úgy gondolják, távozik a Zenittől.

Az orosz sajtóban úgy vélik, a korábban a nemzeti csapatot irányító Sztanyiszlav Csercseszov kinevezésével a Rubin Kazany mellett az FTC is opció lehet a csatár számára, s a nemzetközi kupaszereplés is vonzóvá teszi a magyar klubot.

Tegyük hozzá, a támadó és a tréner kapcsolata nem mindig volt zökkenőmentes. Csercseszov tavaly kirakta a keretből Dzjubát, miután szexbotrányba keveredett, egészen pontosan kikerült róla egy videó az internetre, amelyen éppen maszturbált.

– Mindig hangsúlyoztuk, hogy a futballpályán és azon kívül is mindenkinek meg kell felelnie a válogatott játékosok elé támasztott elvárásoknak – mondta akkor az FTC mostani trénere.

Ha megvalósulna az üzlet, Dzjuba idehaza minden idők legdrágább igazolása lehetne 2,5 millió eurós (1,1 milliárd forintos) vételárral és a legtöbbet kereső futballista egyben.

Indirekt/Blikk