KezdőlapCímlapMick Schumacher 270 km/órás sebességgel csapódott a betonfalba az időmérőn

Mick Schumacher 270 km/órás sebességgel csapódott a betonfalba az időmérőn

Mick Schumacher, a Haas pilótája a falnak csapódott a Forma-1-es Szaúdi Nagydíj időmérőjén a Q2-ben Piros zászlóval, félbeszakították az időmérőt.

Michael Schumacher fia a 12-es kanyarban 270 km/h-ás sebességgel csapódott a falnak. A Haas darabokra tört, szinte kettészakadt a versenyautó. A közvetítésben percekig nem mutatták a baleset helyszínét.

Az első hírek szerint Mick eszméleténél van. Mielőtt kiemelték a kocsiból már kommunikált az orvosokkal. Az szinte biztos, hogy megsérült, de elsőre úgy tűnik nincs nagy baj. A Twitteren terjedő hírek szerint Schumacher olyannyira magánál van, hogy telefonon már beszélt is az édesanyjával. Később a Haas annyi információt adott az állapotáról, hogy a helyi kórházba szállítják további kivizsgálásokra.

Videón Schumacher balesete:

Nagyjából 40 perc múlva kiderült, hogy Mick Schumachernek nincs súlyos sérülése, az időmérő pedig végül több mint egyórás kényszerszünet után folytatódott.

A harmadik szakaszban Verstappennek az egyik gyors körén sem sikerült megközelítenie a két Ferrarit, s bár első nekifutásra Sainz volt az első, Leclerc pedig a második, a monacói az utolsó próbálkozásánál megelőzte spanyol csapattársát. Ezután jött át a célvonalon Pérez, aki viszont 25 ezredmásodperccel gyorsabbnak bizonyult Leclerc-nél is, ezzel pedig megszerezte az első rajtkockát.

Az időmérő edzés első szakaszának legnagyobb meglepetése a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kiesése volt. A 37 éves brit sztár csak a 16. rajtkockából kezdheti majd meg a futamot, s ehhez hasonlóra csapatának, a Mercedesnek a közlése szerint legutóbb a 2017-es Brazil Nagydíjon volt példa, Hamilton akkor a boxutcából kezdte meg a versenyt.