KezdőlapCímlapMarco Rossi megígérte: Andorra ellen holnap más taktikával állunk ki

Marco Rossi megígérte: Andorra ellen holnap más taktikával állunk ki

Andorra ellen szerdán, 20.45-kor folytatja vb-szereplését a magyar válogatott. A találkozón előtti hivatalos sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány elmondta, arra számít, most kevesebbet fogunk védekezni, de maximális összhangot vár csapatától, a szurkolóktól pedig türelmet kért az első gól megszerzéséig.

– Kielemeztük az elmúlt mérkőzéseket. Az utóbbi találkozókon több dolog is hiányzott a játékunkból. A legszembetűnőbb az volt, hogy hiányzott az a lendület, a győzni akarás, a párharcok felvállalása, amelyek fontos jellemzőink volt az Európa-bajnokságon. E mellett hiányzott a fizikum, ami más válogatottaknál is probléma az Eb után – mondta az mlsz.hu szerint Marco Rossi.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, nem szabad alábecsülni az ellenfelünket, luxus lenne így kifutni a pályára, főleg most, hogy két olyan találkozó van mögöttünk, amit szeretne a csapat mielőbb elfelejteni. Holnap az elsődleges szempont az lesz, hogy nyerjünk, a második, hogy jó játékkal tegyük ezt.

– Lesznek változások a felállásban, főleg mivel támadóbb játékra készülünk. A helyzet attól függ, hogy épp mi birtokoljuk-e a labdát és támadunk, vagy pedig védekező fázisban vagyunk, és igen fontosak az átmenetek is. Holnap este más formációt vesz fel a válogatott, két támadóval fogunk játszani és más lesz a taktikánk, mivel a mostani ellenfelünk más erőt képvisel. Andorra valószínűleg mélységben fog védekezni, nekünk pedig járatni kell a labdát és keresni a lehetőséget, ebből fakadóan biztosan jó időbe fog telni, mire fel tudjuk törni a védelmüket és meg tudjuk szerezni az első gólt.

Az Albánia ellen pályára lépő Nagy Ádámtól is hasonló kérdésekre voltak kíváncsiak az újságírók:

– Félre fogjuk tudni tenni az elmúlt hetet, hiszen az albán meccs után, tegnap összeültünk, megbeszéltük, levontuk a következtetéseket. Átbeszéltük, mi hiányzott most, miért tudunk döntetlent játszani a franciákkal, majd veszíteni Albánia ellen.

Dühösek vagyunk saját magunkra, amiért így alakult az elmúlt két mérkőzés. Anglia ellen megint kijött, hogy fontos azon dolgoznunk, hogy a nemzeti válogatottban legyen egy tartás a nagyobb ellenfelekkel szemben. Elkezdtünk valamit építeni, ami a szurkolók szeretetét is erősítette és nem szeretnénk ezt egy hét alatt lerombolni, ezért is van bennünk hatalmas motiváció, hogy Andorra ellen megmutassuk, vissza tudunk térni a helyes útra.

A legelső dolog, hogy mentálisan helyre tegyük egymást és saját magunkat. Ha pedig újra úgy tudunk küzdeni, mint ahogy tettük az Eb-n, nem lesz ebből ennél nagyobb probléma. Úgy érzem, a válogatottal szintet tudott lépni, de ezt meg is kell tartanunk.

A Puskás Arénában szerdán 20.45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a szlovén Rade Obrenovic lesz.

Indirekt/Blikk