KezdőlapCímlapMarco Rossi kihirdette a keretét: nem szerepel benne Dzsudzsák Balázs

Marco Rossi kihirdette a keretét: nem szerepel benne Dzsudzsák Balázs

A magyar labdarúgó-válogatott újabb három világbajnoki selejtezőre készül. Marco Rossi szerdán délben hirdetett keretet, amelynek érdekessége, hogy az MLS-ban, a Sporting Kansas Cityben már 12 gólnál járó Sallói Dániel először lehet válogatott.

A Fehérvár sportigazgatója, Sallói István 25 éves ia, Sallói Roland is szerepel Marco Rossi keretében, mellette a Slask Wroclawban légióskodó Tamás Márk is először ölthet címeres mezt. Visszatér a keretbe az RB Leipzigben két góllal kezdő Szoboszlai Dominik, valamint ismét kerettag a szintén az Egyesült Államokban futballozó Gazdag Dániel is.

Nem lesz ott viszont a 108-szoros válogatott futballista, Dzsudzsák Balázs, aki legutóbb a 2019. november 19-én lejátszott, Wales elleni Eb-selejtezőn szerepelt utoljára a csapatban.

Érdekesség, hogy a magyar válogatott történetében Sallói lehet az első apja-fia futballista, aki a válogatottban is gólt rúgott. Sallói Dániel a Sporting Kansas Cityben 126 meccsen már 35 gólt szerzett.

A válogatott kerete:

– Kiértékeltük a következő feladatokat, ennek alapján arra jutottunk, hogy jelentősen nem alakítjuk át a keretet. Régóta figyelemmel kísérjük Tamás Márkot, aki stabil csapattag, így helye lett a keretben. Szoboszlai Dominik szerencsére jól van. Bemutatom Laczkó Zsoltot, aki a válogatott új pályaedzője lett – mondta Rossi a sajtótájékoztatón.

A magyar csapat szeptember 2-án Angliát fogadja a Puskás Arénában, majd három nappal később Albániába látogat. Szeptember 8-án Andorra lesz az ellenfél, ismét idehaza.

Az angolok és az andorraiak elleni meccsen telt ház lesz, mivel az MLSZ közleménye szerint mindkét találkozóra az összes jegy elkelt. A magyar válogatott három játéknap után két győzelemmel és egy döntetlennel az első angolok mögött két ponttal lemaradva a második helyen áll.