KezdőlapSportKarácsonyi csoda az újpesti Jégcsarnokban

Karácsonyi csoda az újpesti Jégcsarnokban

Első alkalommal rendezték meg a Lila-party hokis családi karácsonyát december 22-én, ahol ünnepi köntösben, igazi kis csodával várta a gyerekeket és családokat a Megyeri úti jégcsarnok.

A gyerekek és családok ügyességi versenyekben tehették próbára tudásukat a lila, fehér, karácsonyi és magyar sarokban. A játékosok sor- és skill versenyeken mérhették össze tudásukat. Igazi látványosság volt a kapusparádé is, amikor közel 30 kapus volt együtt a jégen. A hokis kislányok és hokis tesók lázasan készültek, hogy elénekelhessék együtt az újpesti indulót, és megmutathassák milyen „fanatista” lila-fehér szurkolók. No persze ha róluk és a bátyjukról van szó. A szülőket a Felnőttmegőrző várta, ahol izgalmas kóstolókban volt részük, és a szivarsarokban megvitathatták az élet nagy dolgait, vagy akár a gyermek legutolsó meccsének történéseit.

Kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt jó szórakozást nyújtottak a Játéksarokban található logikai-, taktikai- és stratégiai társasjátékok.

A programok mellett nem szabad elmenni anélkül, hogy megemlítenénk az igazi meccshangulatot varázsoló Jégbüfé zsíros kenyereit, igazi lila hagymával. Az Italbár habos kakaóját és a Cukrászda rétesei is ínycsiklandó falatok voltak.

A nap egyik fénypontja volt az erre készült „vastrón”, amelynek különlegessége, hogy hokiütőkből készült. A trónt Csúszka, a magyar jégkorong kabalafigurája leplezte le, ezt követően folyamatosan adták a jelképes kilincset a szülők és gyerekek, hogy mindenki megörökíthesse magát benne.

A karácsonyi adományozásból sem maradt ki a rendezvény, hiszen sok játékot, társasjátok, kirakót és plüssállatot gyűjtött össze, amelynek rászoruló, nehéz sorsú gyerekek örülhetnek majd. A hokis tombola bevétele pedig egy állatmenhelyhez kerül majd az ünnepek után.