KezdőlapCímlapJókora meglepetés a Forma-1-es idénynyitón: kettős Ferrari-siker Bahreinben

Jókora meglepetés a Forma-1-es idénynyitón: kettős Ferrari-siker Bahreinben

Felborultak az erőviszonyok a megreformált Forma–1-ben: az elmúlt években az élmezőnytől eltávolodott Ferarrival ugyanis ismét számolni kell. A tűzpiros olasz istálló kettős győzelmet aratott az idény első futamán Bahreinben. Ezzel szemben mindkét Red Bull kiesett a verseny finisében.

A maranellóiak már időmérő edzéseken jelezték, az autókon elvégzett drasztikus átalakításoknak egyelőre ők a legnagyobb nyertesei. Carles Leclerc az első, míg Carlos Sainz junior a harmadik rajtkockából indulhatott, közéjük pedig a vb-címvédő Max Verstappen furakodott be.

A szabálymódosításoknak persze vesztesei is vannak, ilyen az elmúlt évek egyeduralkodója, a Mercedes, amely egyelőre még nem talált rá a helyes egyensúlyra, így Lewis Hamilton és George Russel az időmérő után a futamon is visszafogottan muzsikált. Az élen haladó Ferrarikra és Red Bullokra versenyszituációban egyelőre semmilyen veszélyt nem jelentettek az Ezüst Nyilak.

Kicsit talán még korai kijelenteni, de a szabályalkotók azon terve, hogy a hatalmas kerekekkel, kisebb szárnyakkal száguldó, a leszorítóerőt a másik autó mögött is jobban megtartó, ezáltal könnyebb előzésre lehetőséget adó autók között több helycsere, több parázs jelenet legyen, bevált.

Az első kerékcseréket követően ugyanis az első helyen autózó Leclerc és üldözője, Verstappen között igazi adok-kapok alakult ki. A Red Bull holland világbajnoka három egymást követő körön keresztül előzte meg a célegyenes végén a Ferrari monacóiját, aki azonban két kanyarral később mindháromszor visszaelőzte a nem éppen puhányságáról ismert riválisát. Sőt, három körrel a vége előtt Verstappen, az utolsó előttiben pedig Pérez alatt is leállt a Red Bull, így az osztrák csapat végül nullázott.

– Az elmúlt két év hihetetlenül nehéz volt a csapat számára, de nagyon reménykedtünk abban, hogy ez egy új lehetőség lesz, és visszakerülhetünk a mezőny élére – mondta Leclerc, aki végül meg tudta tartani az első helyét, és ezzel pályafutása harmadik futamgyőzelmét aratta. A Ferrrari 2019 után aratott újra kettős sikert az F1-ben. – A vezetést tekintve, teljesen mások az autók, mint a tavalyiak voltak. Még nekem is meg kell találnom a tökéletes vezetési stílust. Ennél még sokkal többre vagyunk képesek.

Indirekt/Blikk