KezdőlapCímlapHoppá: Boris Beckert négy vádpontban is bűnösnek találták

Hoppá: Boris Beckert négy vádpontban is bűnösnek találták

Hiába simliskedett a teniszlegenda, Boris Becker, az önmagával szemben kezdeményezett csődeljárásban több jogi hibát is találtak, s most négy vádpontban is bűnösnek találta a londoni bíróság.

A hatszoros Grand Slam-győztes, háromszoros wimbledoni bajnok – az elsőt 17 évesen nyerte – öt éve személyi csődeljárást indított, ám utána nem tett eleget az előírásoknak, többek között a vagyonbevallásában több értékes tárgyat is eltitkolt.

Korábban már árverésre kellett bocsátania értéktárgyainak egy részét: akkor a legtöbb pénzt – 150.250 fontot – egy, a Tiffanynál készült ezüstkupáért adtak. Úgy fest azonban, nem áldozott be mindent az aukcióra, sőt bizonyos tárgyakról azt állította, hogy eltűntek, mi több, ingatlanai közül is eltitkolt néhányat. Az 54 éves egykori világelső adósságát akkor 50 millió fontra becsülték.

Becker először a diplomata státuszára hivatkozva próbált mentesülni, ugyanis még karrierje csúcsán a Közép-afrikai Köztársaság külügyminisztere állítólag humanitáriánus nagykövetnek nevezte ki. Legutóbb pedig hiányos pénzügyi ismereteire, valamint arra hivatkozott, hogy rossz tanácsadókat választott – írja a vg.hu a Daily Mail cikke nyomán. Az ügyész azonban nem fogadta el ezeket az indokokat, így Becker nem mentesül a felelősségre vonástól, amelynek végén akár hét évet is kaphat.