KezdőlapCímlapHazai pályán is kikapott a Fradi a Young Boystól, így az Európaligában...

Hazai pályán is kikapott a Fradi a Young Boystól, így az Európaligában folytathatja

Nem sikerült a bravúr, a Ferencváros nem jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, miután az első meccsen elszenvedett 3-2-es vereség után Budapesten is 3-2-re kapott ki a svájci Young Boys-tól. A magyar bajnok így az Európa Liga csoportkörében folytatja majd.

Nagyon rosszul kezdődött a meccs. Az első Young Boys-szögletet Sierro adta be jól, Cédric Zesiger pedig nyolc méterről a bal alsó sarokba ejelt. A svájciak úgy gondolhatták, ez az a pillanat, amikor meg lehet roppantani a Fradit, de a magyar bajnok azonnal talpra állt még azok után is, hogy a 8. percben a kapufa mentett meg egy újabb góllal meg minket.

Aztán a 18. percben elindult a Fradi-henger: egy bal oldali beadást Van Ballmoos ütötte Henry Wingo elé, aki öt méterről bevágta. A 27. percben pedig már a vezetést is átvette a Ferencváros. Egy bal oldali szöglet után Ryan Mmaee fejelt közelről a kapuba. A Fradi uralta meccset, s ekkor úgy tűnt, akár hamar el is döntheti a továbbjutást.

Csak jött a szünet, ami után a svájciak sokkal erősebben jöttek ki. A Young Boys letámadott, és hiába kerestük ez ellenszert, nem találtuk. Az 55. percben megint nagyon könnyű gólt kaptunk: Elia beadását Fassnacht középről, nyolc méterről, senkitől sem zavartatva rúgta a kapuba.

Nem tudott felpörögni a Fradi. Megúsztunk egy újabb kapufát, de a második sárgát már nem. Laidouni kapott pirosat, amikor még majdnem félóra volt hátra, ekkor már emberhátrányban. Innentől egy cél volt, valahogy kiharcolni a továbbjutást érő gólt, de ez tíz emberrel már nagyon nehéz volt.

A 72. percben eldőlhetett volna minden, de Siebatcheu büntetőjét Dibusz kivédte, így még mindig volt esély a hosszabbításra.

A Fradi ettől újabb lendületet kapott. Az utolsó percekben még emberhátrányban is a kapuja elé szegezte a svájci bajnokot. A Fradi mindent beletett a végére, hogy legalább a hosszabbítást kiharcolja.

Hiába ment előre a Fradi, az utolsó percben végül kapott egy gólt, amivel minden eldőlt: Mambimbi egy bal oldali támadás végén tekert a bal alsó sarokba. Ezzel a Young Boys 3-2-re nyert, másodszor is.

Nyilván csalódott most mindenki, de a Ferencváros az első magyar klubcsapat, amely sorozatban harmadszor jut be európai kupasorozat csoportkörébe. Most éppen az Európa-ligába. Erre is büszkének kell lenni.

– Szerettünk volna bejutni a BL csoportkörébe, nagyon csalódottak vagyunk – mondta Ryan Mmaee, a Ferencváros játékosa. – Korán kaptunk egy gólt, de utána sikerült fordítani, ez megmutatja a csapat motivációját és erejét. Az első félidőben jó mentalitással futballoztunk, de sajnos a második félidőben korán kaptunk egy újabb gólt, majd jött a piros lap, és onnantól kezdve sokkal nehezebb volt a mérkőzés. Ami az Európa-ligát illeti, nagyon jó keretünk van. Meccsről meccsre próbálunk haladni, aztán meglátjuk, mi lesz.”

Indirekt/Blikk