KezdőlapCímlapHalálosan megfenyegették a Forma-1-es pilótát - testőröket kellett fogadnia

Halálosan megfenyegették a Forma-1-es pilótát – testőröket kellett fogadnia

A mai napig nem tudnak megbocsátani Nicholas Latifinek a Lewis Hamilton-rajongók, aki az emlékezetes Abu Dzabi-i futam végén szenvedett balesetet. Sok drukker szerint ez is kellett ahhoz, hogy aztán Max Verstappen megelőzze Hamiltont és megnyerje a vb-t.

A kanadai Nicholas Latifi az eset után rengeteg fenyegetést kapott, halálosat is. Ő és a barátnője komolyan vették ezeket, így aztán a versenyző kénytelen volt testőröket fogadni.

– Azt hiszem, hülyén hangzik, de kénytelen vagyok komolyan venni. Elég egy részeg rajongó a repülőtéren, vagy valaki, akinek rossz napja volt, vagy valamilyen befolyás alatt áll, és nagyon szélsőséges véleménye van. Ehhez elég egyetlen egy ember a millióból – mondta aggódva Latifi.

A pilóta elmesélte, hogy a verseny után visszament Londonba, de annyira tartott a fenyegetésektől, hogy testőrökkel vette körül magát. Biztonsági intézkedéseket hozott, mivel a saját testi épsége mellett a barátnőjét is féltette.

Közvetlenül a futam után adott tévéinterjúkban Latifi bocsánatot kért a balesetért, Christian Horner, a Red Bull főnöke pedig azzal viccelődött, hogy tartozik a Williams pilótának egy életre szóló energiaital-készlettel, de az F1-es paddockban senki sem említette, hogy Latifi szándékosan karambolozott volna.

Latifi elmondta még, hogy az azóta ért atrocitások miatt a verseny óta eltelt két hónapban mentálhigiénés ügyekkel kellett foglalkozni. Azt tervezi, hogy az év során különböző dolgokat tesz, hogy felhívja a figyelmet az online visszaélésekre.

– Talán a korábbi években ez olyan téma volt, amiről sokan nem akartak beszélni, de ez az egyik legfontosabb dolog ezekben az időkben. Szerintem fontos, hogy nyitottnak legyünk beszélni ezekről a bizonyos dolgokról.