KezdőlapCímlapFolytatódik az ügy: Szilágyi Liliánát 30 millióra perli az apja

Folytatódik az ügy: Szilágyi Liliánát 30 millióra perli az apja

Újabb döbbenetes fordulat a döbbenetes ügyben… Az Eb-ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána sokkolta a közvéleményt, amikor tavaly év végén az édesapját, a korábbi olimpikon úszót, ügyvédet, Szilágyi Zoltánt fizikai, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg. Elmesélte azt is, hogyan verte őt és az anyját a férfi, pokollá téve az életüket. Most úgy tűnik, a vádlottból vádló lesz: Szilágyi jogi úton akar bosszút állni a lányán.

A 25 éves sportolónő a tavalyi év végén beszélt először a rémes emlékekről, majd a múlt héten egy újabb interjúban számolt be arról, miken ment keresztül.

– Ha egy apa egy ágyban alszik a lányával, aki arra ébred, hogy a hímvesszője megmerevedve nekinyomódik a hátához, és nem érti, hogy mi történik, az szexuális zaklatás? Vagy, hogy egy lány első menstruációja után az apja a bugyiját elteszi, szagolgatja és mindenféle dolgokat mondogat rá? Vagy milyen dobozba tennéd, ha egy 19 éves lánynak a bugyijába nyúlva a szeméremdombját simogatná valaki? – utalt az őt ért szörnyűségekre az úszónő Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában.

Az ügyvédként és a Stamina TK-nál klubvezetőként dolgozó édesapa a botrány kirobbanása után jelezte, jogi útra tereli az ügyet.

„Sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem a húgodat… ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog” – írta akkor az édesapa, aki felszólította a lányát, ne használja tovább a Szilágyi nevet.

A Blikk úgy értesült, a férfi keresetet ad be Liliána ellen; ezt az ügyvédje közölte Szilágyi exfeleségével. Úgy tudják, a volt férj legalább három pert indított már az anya ellen házasságkötés felbontása miatt vagyonjogi, ingatlanokkal és céges kötelezettségekkel kapcsolatos ügyekben. Most Liliánával szemben 30 millió forintos személyiségi jogi eljárást kezdeményez. A férfit tegnap hiába próbáltuk elérni, nem reagált a megkeresésünkre.

– Ezek a perek nem csak a pénzről szólnak. Szilágyi Zoltán ügyvédként otthonosan mozog ebben a világban, így akarja megtörni a feleségét és a lányát, aki próbál megnyugvást, lelki békét találni – mondta egy, a neve elhallgatását kérő bennfentes.